“Hou het schoon!” De slogan van President Isimo gaat niet enkel over de straten maar ook over de mensen in zijn land. Al wie niet..." /> “Hou het schoon!” De slogan van President Isimo gaat niet enkel over de straten maar ook over de mensen in zijn land. Al wie niet..."/>

De club van lelijke kinderen

Jonathan Elbers – Nederland 2019

SCHOOL

“Hou het schoon!” De slogan van President Isimo gaat niet enkel over de straten maar ook over de mensen in zijn land. Al wie niet voldoet aan het schoonheidsideaal van de president, wordt opgepakt en opgesloten. Zoals Paul en enkele honderden andere ‘lelijke’ kinderen. Paul kan ontsnappen en samen met zijn vrienden bereidt hij een opstand voor. Binnen de kortste keren staat het land in rep en roer. 

Een spannende avonturenfilm die op kindermaat een belangrijk thema aankaart: de gevaren van een dictatoriaal regime en het vervolgen van mensen die een beetje anders zijn. Als filmstudent werkte regisseur Jonathan Elbers al mee aan een kortfilm gebaseerd op het gelijknamige boek van Koos Meindert uit 1987. Het bekroonde boek werd ook al bewerkt tot een toneelstuk en een musical. En nu dus tot een speelfilm! Na meer dan 30 jaar is het verhaal van Meindert actueler dan ooit.  

Winnaar Beste Langspeelfilm op het JEF festival 2020 (gekozen door de kinderjury en publieksjury). 

  • Prijs: 4,00
  • Duur: 91 minuten
  • Locatie: UGC Cinema's Lommel
    Adelbergpark 2, 3920 Lommel, BELGIE
  • Basisonderwijs:
     - 5de en 6de leerjaar
  • Met gratis interactief spel op het platform declubvanlelijkekinderen.jeugdfilm.be. Genomineerd voor de M-awards 2020 van Mediawijs!