Edward de Bono

Lateraal denken

Waarom kreeg Einstein de ene briljante inval na de andere en overkomt dat jou en mij net iets minder? Blijft dat het onverklaarbare voorrecht van mensen die we dan maar genieën noemen?

Wanneer we een probleemstelling doordenken, doen we dat meestal lineair, van begin tot eind en via vertrouwde wegen. In het verticale top-down-denken komt elke stap die we zetten logisch voort uit de vorige. Zo lossen we heel wat problemen op, maar iets totaal nieuws ontdekken we op die manier nooit. Creativiteit loopt niet via voorspelbare wegen. Vanuit zijn eigen kijk op de aarde en werking van de menselijke hersenen en het geheugen in het bijzonder, ontwikkelde de Britse arts en psycholoog Edward de Bono (°1933) de methode van het laterale denken.

Lateraal denken doorbreekt de logica en kan leiden tot verrassende en geheel nieuwe inzichten. Inzicht en inspiratie hoeven echter geen onvoorspelbare gebeurtenissen te zijn, maar kunnen gestimuleerd en uitgelokt worden. Creatief denken kan je leren. In deze lezing wordt ingegaan op de Bono’s concepten en methodes, in theorie én in praktijk.

  • 17/01/2018

    19:30u - 22:00u
  • Prijs: 8,00 / 6,50 / 6,00 / 5,50
  • Locatie: Raadhuis
  • 80 plaatsen
  • Begeleiding: dhr. Frank Van Dael

MEER INFO