Barcelona

Steden met een gouden randje

Barcelona eindigt al jaren steevast hoog in de top 5 van populairste citytrips. De stad heeft dan ook heel wat te bieden. De werken van Gaudí, de zee, de zon en de charme van de stad zelf natuurlijk. Barcelona is in de literatuur dan ook steeds meer een onderwerp op zich geworden. Er zijn heel wat romans die zich afspelen in Barcelona. Denk bijvoorbeeld aan De schaduw van de wind, het populaire eerste deel van het vierluik dat Carlos Ruiz Zafón over de stad heeft geschreven, of Kathedraal aan de zee van Idelfonso Falcones. En wat is er nog leuker dan een boek te lezen dat zich afspeelt in de stad waar je op vakantie bent.

Martine Kouwenhoven bespreekt een aantal romans die allemaal deze stad als achtergrond hebben, en neemt je mee naar een aantal plekjes uit de boeken.

Wie aan Barcelona denkt, denkt aan Gaudí. Karin Haanappel staat in deze reeks stil bij de ontwerpen van deze Catalaanse kunstenaar. Hij wordt beschouwd als de grondlegger van het Catalaanse modernisme, een Spaanse variant op de art nouveau en de jugendstil. Er wordt een hele les besteed aan zijn leven en werk. Daarnaast komt ook het modernisme in de Catalaanse schilderkunst aan bod. Kunstenaars als Ramon Casas, Santiago Rusiñol en de jonge Pablo Picasso worden behandeld, waarbij hun werk in de context wordt geplaatst van de drang naar vernieuwing in fin-de-siècle Barcelona.

 

  • 07/12/2017, 14/12/2017, 21/12/2017

    19:30u - 22:00u
  • Prijs: 36,00 / 28,50 / 27,00 / 25,50
  • Locatie: Raadhuis
  • 40 plaatsen
  • Begeleiding: mevr. Karin Haanappel & Martine Kouwenhoven

MEER INFO