Jolien Janzing

Audrey Hepburn & Anne Frank

Na haar succesvolle lezingentournee over Charlotte en Emily Brontë in Brusssel (roman De Meester) heeft Jolien Janzing nu een nieuwe lezing klaar: Audrey & Anne (naar aanleiding van de publicatie van de gelijknamige roman). Gebaseerd op waargebeurde feiten en uitgebreid onderzoek vertelt Jolien het verhaal van de jeugd van Audrey Hepburn en Anne Frank, twee van de grootste iconen uit de 20ste eeuw. Ze doet dit met unieke beelden, een filmfragment en muziek uit de jaren ’30 en ‘40.

Lente, 1929. Er worden twee meisjes geboren die later wereldfaam zullen verwerven: Audrey Hepburn en Anne Frank. Hun levens vertonen opvallend veel overeenkomsten. Zo hebben ze beiden op jonge leeftijd noodgedwongen hun geboorteland verlaten. Audrey is een telg van de Europese elite. Zij wordt naar een Engelse kostschool gestuurd, terwijl haar ouders in München, Brussel en Londen flirten met de rest van de jetset – en met het fascisme.

Ook de familie Frank vertrekt van huis, als onderdeel van de enorme stroom joodse vluchtelingen. Audrey viert haar elfde verjaardag nog in het vrije Nederland waar haar moeder opgroeide. Maar als Anne elf wordt, marcheren de Duitsers er al door de straten. Ze zitten in de val.

 • 05/11/2017

  10:30u - 12:30u
 • Prijs: 8,00 / 6,50 / 6,00 / 5,50

  broodjes en bubbels inbegrepen!
 • Locatie: Openbare Bibliotheek
  Michiel Jansplein 1, 3920 Lommel, BELGIE
 • i.s.m. Openbare Bibliotheek
 • 60 plaatsen
 • Begeleiding: Mevr. Jolien Janzing