Home

Fien Troch – België 2016

De 7-jarige Kevin komt vrij uit een gesloten instelling. Bij zijn ouders wonen is geen optie meer. Hij vindt een nieuwe thuis bij het gezin van zijn tante Sonja, waar hij aan de slag kan in de zaak. Via zijn neef Sammy en diens vrienden Abdul en Lina, leert hij John kennen. John lijdt onder een ongezonde thuissituatie met zijn moeder en Kevin voelt de nood zijn vriend te helpen. Verraad, vertrouwen, vriendschap en loyaliteit worden wankele waarden.

Na Kid zei Fien Troch dat het voelde alsof er met die film een drieluik rond kinderen was afgesloten. In Home schuift ze op naar de randleeftijd van de jongvolwassenheid. In haar vorige films verloren kinderen en ouders elkaar, in Home lijken zij elkaar niet meer te vinden. Problematische communicatie of de moeilijkheid om de zaken die er echt toe doen gezegd te krijgen, is het centraal gegeven van deze film. In Home draait het om de disconnectie tussen twee generaties en leefwerelden. Terecht in Venetië onderscheiden met de Award Best Director.  

 • do

  27/04/2017
  20:00

 • Prijs: 5,00

  Géén kortingen. Vraag naar de Adelberg filmpas, deze geeft recht op 1 gratis ticket voor de 5de film.
 • Locatie: Bioscoopcomplex UGC
  Adelbergpark 2, 3920 Lommel, BELGIE
 • Inleiding: Bij elke film is een gratis filmdossier en een korte inleiding voorzien met informatie over de productie, het land van herkomst, de achtergronden en de drijfveren van de filmmakers.
 • 200 plaatsen