THE RED TURTLE

Michael Dudok de Wit – Frankrijk/Japan/België 2016

Een schipbreukeling spoelt aan op een onbewoond, paradijselijk eiland, waar hij zo snel mogelijk weer af wil. Zijn enige gezelschap bestaat uit schaal- en weekdieren. Hoe sterk de verschillende vlotten die hij bouwt ook zijn, zijn pogingen om weg te raken, stranden keer op keer. Een rode schildpad die hem verhindert te ontsnappen, gaat hij woedend met een stok te lijf. Naderhand keert hij echter terug om het gewonde dier te verzorgen. Hij ontmoet een vrouw en leert de liefde kennen.

De Nederlander Michael Dudok de Wit en zijn Franse co-scenariste Pascale Ferran hebben geen woorden nodig om te boeien. The Red Turtle is een ongelofelijk mooi sprookje voor volwassenen. Het is een magisch realistische vertelling over de mens en zijn plaats op aarde en binnen de natuur. De rode schildpad uit de titel gaat een eigen leven leiden, zowel in de fantasie van het hoofdpersonage als in die van de kijker. Op deze film is het predicaat ‘pure schoonheid’ van toepassing.  Onderscheiden in Cannes met de Speciale Prijs van de Jury. 

 • do

  20/04/2017
  20:00

 • Prijs: 5,00

  Géén kortingen. Vraag naar de Adelberg filmpas, deze geeft recht op 1 gratis ticket voor de 5de film.
 • Locatie: Bioscoopcomplex UGC (voorheen Utopolis)
  Adelbergpark 2, 3920 Lommel, BELGIE
 • Inleiding: Bij elke film is een gratis filmdossier en een korte inleiding voorzien met informatie over de productie, het land van herkomst, de achtergronden en de drijfveren van de filmmakers.
 • 200 plaatsen