L’Èconomie du couple

Joachim Lafosse – België 2016 – 100’

Marie en Boris willen na 15 jaar een koppel te zijn van elkaar scheiden. Samen wonen ze met hun twee dochters in een riant huis. Zij heeft, als kostwinner en met geld van haar welstellende ouders, het huis betaald. Hij heeft het hele huis eigenhandig gerenoveerd. En dus heeft hij recht op de helft van de verkoopprijs. Zij vindt van niet. Hij wijkt niet en kan het zich financieel  overigens niet veroorloven om ergens anders te gaan wonen. Er is geen andere keuze dan te blijven samenwonen. Geen van beiden is bereid op te geven zelfs wanneer alles gezegd en gedaan is. Maar kan je in een huis waar de spanning voortdurend te snijden is, wel blijven samenwonen?

Joachim Lafosse, zelf gescheiden en kind van gescheiden ouders, levert met zijn 7de langspeelfilm een onverwacht knappe prestatie af. Meesterlijk weert hij alle ballast en beperkt zich tot het essentiële in woord en beeld. De ‘economie’ uit de titel dekt niet alleen inhoudelijk de lading, maar illustreert ook de strakke mise-en-scène. Lafosse cirkelt voortdurend rond zijn personages en graaft genadeloos in hun emoties. Met als resultaat een onthutsend drama die de man-vrouw relatie op scherp stelt. Een prestatie!

 • do

  30/03/2017
  20:00

 • Prijs: 5,00

  Géén kortingen. Vraag naar de Adelberg filmpas, deze geeft recht op 1 gratis ticket voor de 5de film.
 • Duur: 100'
 • Locatie: Bioscoopcomplex UGC
  Adelbergpark 2, 3920 Lommel, BELGIE
 • Inleiding: Bij elke film is een gratis filmdossier en een korte inleiding voorzien met informatie over de productie, het land van herkomst, de achtergronden en de drijfveren van de filmmakers.
 • 200 plaatsen