Réparer les vivants

Katell Quillévéré – Frankrijk 2016 – 115’

Alles begint met drie vrienden die er vóór het ochtendgloren op uittrekken om te surfen. Na een geslaagde surftocht keren ze met een bestelwagen terug naar huis. De chauffeur valt echter in slaap, met zware gevolgen. In allerijl wordt één van de surfers naar een ziekenhuis in Le Havre overgebracht. Gekoppeld aan machines vecht hij er voor zijn leven. Op hetzelfde moment wacht een vrouw op een donor die haar leven zou kunnen verlengen.

Met haar derde speelfilm, Réparer les vivants, bewijst cineaste Quillévéré dat ze de taal van de cinema meester is. In haar adaptatie van het gelijknamige boek van Marylis de Kerangal vloeien twee verhaallijnen mooi samen.  Ziekenhuisdrama’s vervallen gemakkelijk in goedkoop sentiment. Deze film is echter een aangrijpende trip langs morele dilemma’s en persoonlijke trauma’s voor twee families. Door de knappe montage en het intelligente script verweeft Quillévéré twee persoonlijke drama’s tot een universele illustratie van de complexiteit van een orgaandonatie. 

 • do

  23/03/2017
  20:00

 • Prijs: 5,00

  Géén kortingen. Vraag naar de Adelberg filmpas, deze geeft recht op 1 gratis ticket voor de 5de film.
 • Duur: 115'
 • Locatie: Bioscoopcomplex UGC
  Adelbergpark 2, 3920 Lommel, BELGIE
 • Inleiding: Bij elke film is een gratis filmdossier en een korte inleiding voorzien met informatie over de productie, het land van herkomst, de achtergronden en de drijfveren van de filmmakers.
 • 200 plaatsen