LE PASSÉ DEVANT NOUS

Nathalie Teirlinck – België 2016 – 110’

Alice leeft een routineus bestaan als luxe-escorte. Gevoelens heeft ze veilig opgeborgen. Haar gezicht verraadt nauwelijks emoties. Wanneer haar ex-vriend omkomt in een auto-ongeval wordt ze geconfronteerd met haar zoontje dat ze bij zijn geboorte achterliet. Zijn aanwezigheid bedreigt niet alleen haar routinematig bestaan, maar legt ook onderdrukte emoties bloot. Twijfel slaat opnieuw toe. Slaagt ze er na vele verloren jaren deze keer wel in om een moeder voor hem te zijn?

Le Passé devant Nous is een melancholische en ontroerende film over een vrouw die slingerend tussen angst voor intimiteit en het verlangen naar geborgenheid probeert om haar rol als ouder op te nemen. Maar wat betekent een bloedband zonder gedeeld verleden? En kan liefde angst uiteindelijk wel overwinnen?

Met dit diep menselijk portret over twee verloren zielen levert Nathalie Teirlinck een langspeeldebuut af van een uitzonderlijke kwaliteit. Knap gefilmd, sterk geacteerd en diep doorleefd is het één van de beste films die in België gemaakt werden.

Vertoning in aanwezigheid van de filmmaakster. De jonge regisseuse Nathalie Teirlinck zal aanwezig zijn op de vertoning en persoonlijk haar film introduceren. Achteraf zal ze de vragen van het publiek beantwoorden.

 • do

  16/03/2017
  20:00

 • Prijs: 5,00

  Géén kortingen. Vraag naar de Adelberg filmpas, deze geeft recht op 1 gratis ticket voor de 5de film.
 • Duur: 110'
 • Locatie: Bioscoopcomplex UGC (voorheen Utopolis)
  Adelbergpark 2, 3920 Lommel, BELGIE
 • Inleiding: Bij elke film is een gratis filmdossier en een korte inleiding voorzien met informatie over de productie, het land van herkomst, de achtergronden en de drijfveren van de filmmakers.
 • 200 plaatsen