Julieta

Pedro Almodóvar – Spanje 2016 – 99’

 Julieta is een Spaanse vrouw van middelbare leeftijd die op het punt staat om met haar vriend naar Portugal te verhuizen. Alles is ingepakt. Ze hoeft enkel de deur nog achter zich dicht te trekken. Vóór ze vertrekt, maakt ze nog een ommetje en komt een jeugdvriendin van haar dochter Antía tegen. Die vertelt haar dat haar dochter in Zwitserland leeft en drie kinderen heeft.  Julieta heeft al 12 jaar geen contact meer met haar dochter. Niemand weet overigens dat zij een volwassen dochter heeft, ook haar vriend niet. Overvallen door nooit geheelde wonden, ziet ze af van de verhuis. Ze begint haar levensverhaal op te schrijven, vanaf het moment dat ze Antía’s vader ontmoette, tot nu.

Pedro Almodóvar (Volver, Todo sobre i madre) baseerde zijn nieuwste film op een roman van Nobelprijswinnaar Alice Munro. Julieta gaat over de vraag wat mensen ertoe leidt degene van wie ze houden te verlaten. Het is een ontroerende film over familiebanden, verlies en schuldgevoel in Almodóvars  flamboyante en visueel prachtige stijl. 

 • do

  09/03/2017
  20:00

 • Prijs: 5,00

  Géén kortingen. Vraag naar de Adelberg filmpas, deze geeft recht op 1 gratis ticket voor de 5de film.
 • Duur: 99'
 • Locatie: Bioscoopcomplex UGC
  Adelbergpark 2, 3920 Lommel, BELGIE
 • Inleiding: Bij elke film is een gratis filmdossier en een korte inleiding voorzien met informatie over de productie, het land van herkomst, de achtergronden en de drijfveren van de filmmakers.
 • 200 plaatsen