Katrin Dekoninck, Philip Wiesman & Steven Van Der Heyden

Zelf.Tijd

Katrin Dekoninck is een all-round kunstenares die de mens in al zijn eerlijkheid en eenzaamheid indringend weergeeft. Ze beroert de toeschouwer in verschillende kunstdisciplines: tekenen, schilderen, handgetekende animaties en de laatste jaren ook beeldhouwen in klei. Na haar eerste beeldhouwwerken voor de expo INCLUS-EXCLUS heeft Katrin nog verdere progressie gemaakt, zowel technisch als in de expressie van haar nieuwe beelden. De sereniteit en ingetogenheid van de beelden verraden dat Katrin monumentaal beeldhouwen in klei volledig beheerst.
 
Haar werk wordt op de tentoonstelling Zelf.Tijd begeleid door poëzie van Steven Van Der Heyden. Steven Van Der Heyden debuteerde in 2014 met Klein geluk,  uitgegeven bij N.A.U. Deze poëzie- en kunstbundel haalde de collectie van het Poëziecentrum te Gent. Gedichten van Steven werden ook al opgenomen in volgende literaire magazines: Schoon Schip, Meander en Portulaan. Voor Steven is poëzie uitrusten op gedachten, zich laten raken door het schijnbaar “gewone”. In de stroom van constante verandering  probeert hij de deur op een kier te zetten op weg naar dialoog en verankering.
 
Philip Wiesman studeerde 46 jaar geleden af aan de Academie Artibus in Utrecht als tekenaar/graficus. Hij maakte in de jaren ‘70 en ‘80 van vorige eeuw de bloeiperiode mee van het etsen, een discipline die hij nog steeds met veel gedrevenheid beoefent. Vooral de schoonheid en verlatenheid van het landschap rondom hem vormt zijn inspiratiebron. Hier ontbreekt de mens maar spreken lommerrijke landschappen en duingezichten een universele taal.
 
Samen geven zij perfect gestalte aan Zelf.Tijd, de zo noodzakelijke tijd die elk individu nodig heeft om zichzelf te ontplooien. Sommigen om kunst te creëren, anderen om van kunst te genieten.
 
Sabine Denissen
kunsthistorica 
 
Deze tentoonstelling is een organisatie van Stichting Charlotte J. van der Seijs.
 
De tentoonstelling is te bezichtigen vanaf maandag 19 september tot maandag 31 oktober 2016 tijdens de openingsuren van het Huis van de Stad.
 
Wijlen Charlotte J. van der Seijs, een trotse inwoonster van Lommel, liet in 2007 haar vermogen van meer dan 700.000 euro na aan een private stichting ten bate van het GlazenHuis en ter promotie van het culturele leven in Lommel. 
 
Charlotte werd geboren in Utrecht op 27 december 1937. Na een kort verblijf in Barcelona kwam zij in 1999 in Lommel wonen. Als directie-
secretaresse bij de Nederlandse scheepswerf Verolme woonde zij voordien in Amsterdam, later in Knegsel. In Lommel had Charlotte het naar haar zin. In korte tijd had ze een grote vriendenkring opgebouwd. Deze gelukkige periode heeft echter niet lang mogen duren. Charlotte werd ernstig ziek, een lijdensweg die twee jaar duurde. 
 
In september 2007 drukte ze de wens uit ereburgemeester Louis Vanvelthoven te ontmoeten. Ze verklaarde dat zij verkozen had in Lommel te komen wonen, nadat ze van Brasschaat tot Hamont-Achel alle gemeenten had doorkruist. “Lommel”, zo verklaarde ze, “is de netste en meest propere gemeente, landelijk groen en toch levendig, met veel zorg voor de omgeving.”
 
Daarom besloot zij bij akte dd. 18 oktober 2007 een “Private Stichting Charlotte J. van der Seijs” op te richten. De Stichting heeft tot doel de activiteiten van het GlazenHuis te bevorderen en het culturele klimaat in de stad te stimuleren.
 
Contact:
Private Stichting Charlotte J. van der Seijs
Dorp 14
3920 Lommel Met dank aan de Stad Lommel en Cultuurcentrum De Adelberg.
 • ma

  19/09/2016
  09:00

 • Prijs:

  Toegang gratis
 • Duur: van 16/09 tot 31/10/2016
 • Locatie: Huis van de Stad
  Hertog Janplein 1, 3920 Lommel, BELGIE
Katrin Dekoninck

Katrin Dekoninck

Philip Wiesman

Philip Wiesman