DE DANSERS

The Basement

SCHOOL

Zes jonge mensen die overduidelijk niet met elkaar om kunnen gaan. De één omhelst, de ander verstart. De één zingt, de ander duwt hem weg. Het volgende moment zijn de rollen weer omgedraaid. Verwarrend, frustrerend, op het punt om elk moment te escaleren, zo stapelen de ontmoetingen zich alsmaar op. Steeds intenser, steeds uitputtender, steeds verslagener.

Met The Basement maakten De Dansers een wanhopige toenaderingspoging van mensen die niemand meer dichtbij kunnen laten komen maar wel verlangen naar de nabijheid van een ander. Zes dansers en muzikanten, alleskunners, geven hen een stem en een lichaam, met fel, onverbiddelijk partner- en vloerwerk, schrijnende theatrale situaties – haast komisch in hun onbeholpenheid – en pijnlijk melancholische songs.

The Basement biedt uiteindelijk troost door tot het uiterste te gaan in een poging tóch een barstje in het harnas te breken en hopelijk een klein lichtstraaltje binnen te laten.

Een aantrekkelijk, meeslepend stuk danstheater dat de adolescente gevoelswereld serieus neemt. The Basement is een toegankelijke voorstelling waarin de performers, of het nu muzikanten of dansers zijn, weten te overtuigen. Dans en muziek vloeien bijna samen, niet alleen gevoelsmatig, maar ook letterlijk: de dansers drummen er op los en zanger Corneille laat zich meeslepen in het gevecht van de dansers om hem heen.

 

 

 

Concept en choreografie: Wies Merkx
Cast: Guy Corneille, Daan Crone, Claire Lamothe, Enrico Paglialunga, Wannes de Porre en Josephine van Rheenen
Livemuziek: Guy Corneille en Daan Crone

  • Prijs: 4,50
  • Duur: 60 min
  • Locatie: CC De Adelberg, Schouwburg
  • Organisatie: CC De Adelberg
  • Secundair onderwijs:
     - 2de Graad
     - 3de Graad
  • 250 plaatsen
Joerg Metzner

Joerg Metzner