LAIKA & THEATER FROEFROE

Pentamerone

Smakelijke vertelling

Theater FroeFroe en Laika maken een zinnenprikkelende voorstelling rond het levenswerk van de 17de eeuwse Italiaanse dichter en sprookjesverzamelaar Giambattista Basile. Hij tekende verhalen op in Kreta en Venetië en bracht die samen in De Pentamerone, ook gekend als Het sprookje der sprookjes. In vijf dagen worden vijftig sprookjes verteld terwijl de toehoorders zich te goed doen aan allerlei lekkers.

De verzameling bleef lange tijd ongekend, maar geldt nu als een standaardwerk waarin de oudste verhalen uit de Europese traditie terug te vinden zijn. Sommige sprookjes zijn later 'opgekuist' door Charles Perrault en de gebroeders Grimm, maar wij keren graag terug naar de ruige en schalkse versie vol grappige, gruwelijke, erotische verhalen over liefde, lust en andere (on)deugden.

De vijftig verhalen worden uitgebeend, geplukt, verkapt en in een nieuwe, verrassende vorm geserveerd. We volgen het wel en wee van vijf koningen die ons in vijf dagen en vijf nachten meenemen naar een andere wereld. Het bloed vloeit rijkelijk, oude besjes wagen zich aan het spel der liefde, prinsessen moeten trouwen met monsters. De mens wordt te kijk gezet in al zijn hebzucht, ijdelheid, wreedheid en geilheid. Soms met mededogen, soms met leedvermaak…

Net zoals bij Cucinema en Opera Buffa nemen we je mee in de wereld van Pentamerone. Neem plaats aan tafel te midden van de acteurs, koks, poppenspelers en muzikanten voor een feestelijk menu vol sprookjes. Vanaf 12 jaar is iedereen welkom.

De voorstelling wordt georganiseerd door CultuurNoord, het culturele samenwerkingsverband tussen CC De Adelberg Lommel, CC Palethe Overpelt, Gemeente Neerpelt, Stad Hamont-Achel en Provinciaal Domein Dommelhof.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekst: Jo Roets en Greet Vissers naar Giambattista Basile
Regie: Marc Maillard en Jo Roets
Spel, koks: Peter De Bie, Dries De Win, Koen Janssen, Gert Jochems, Filip Peeters, Mehrnoush Rahmani, Bram Smeyers en Annelore Stubbe
Keukenregie: Peter De Bie
Muziek: Lili Grace
Kostuums: Astrid Michaelis
Dramaturgie: Mieke Versyp

 • vr

  02/06/2017
  19:30

 • za

  03/06/2017
  19:30

 • Prijs: 22,00

  Inclusief volwaardige maaltijd
 • Locatie: CC Palethe
  Jeugdlaan 2, Gelegen achter het Cultuurcentrum, 3900 Overpelt, BELGIE
 • Organisatie: CultuurNoord
 • U kan nog enkel tickets boeken via CC Palethe Overpelt, telefonisch 011/64 59 52 of via de website www.palethe.be.