Trio Khaldei

Monumenten uit het piano trio

Grand cru pianotrio’s: spiritueel, romantisch en dramatisch

Trio Khaldei verenigt drie muzikanten die elkaar gevonden hebben in hun passie voor kamermuziek en in het bijzonder voor de unieke klankkleur van het piano trio. Het trio concentreert zich op muziek uit de negentiende, twintigste en éénentwintigste eeuw met een bijzondere aandacht voor de typische ritmes, harmonieën en gevoelens van de nationale scholen in de muziek van gisteren en vandaag. Trio Khaldei bestaat uit pianiste Barbara Baltussen, violist Pieter Jansen en cellist Francis Mourey. De drie uitgelezen musici zijn elk meester op hun instrument en wonnen internationale prijzen.

Tijdens dit concert wordt het uitkijken naar Arvo Pärts Mozart-Adagio. Publiekslieveling Pärt gaf een heel eigen toets aan Mozarts Sonate in F Major, K. 280. Hij voegde opvallend frisse en sensitieve noten toe en creëerde hierdoor een spirituele brug tussen de achttiende en twintigste eeuw. 

Sibelius toont in zijn piano trio’s de kracht van zijn zachte, eerder naïeve romantische stijl doordrongen van de liefde voor zijn land, de Finse cultuur en volksmuziek.

Sjostakovitsj’ piano trio’s kennen dan weer een grote variëteit in tempo en karakter. Zijn tweede piano trio, geschreven op het einde van WOII, is gekenmerkt door turbulentie en dramatische intensiteit. Een topwerk waarin tragedie weerspiegelt.

Trio Khaldei tapt uit drie verschillende vaten. Je mag er zeker van zijn dat je telkens een grand cru geserveerd krijgt!

Programma:
Jean Sibelius, Piano Trio in C JS 208
Arvo Pärt, Mozart-Adagio
Dimitri Sjostakovitsj, Trio nr. 1 in C, opus 8
Dimitri Sjostakovitsj, Trio nr. 2 in e, opus 67

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bezetting:
Barbara Baltussen (piano)
Pieter Jansen (viool)
Francis Mourey (cello)

  • vr

    05/05/2017
    20:30

  • Prijs: 14,00 / 11,20 / 10,50 / 9,80
  • Locatie: Sint-Jozefskerk
    Kerkstraat 1, 3900 Overpelt - Fabriek, BELGIE
  • Organisatie: CC De Adelberg