Yinka Kuitenbrouwer

HonderdHuizen (Circuit X)

Een intieme huiskamervoorstelling, gebaseerd op honderd gesprekken

Voor haar voorstelling HonderdHuizen ging Yinka op bezoek bij honderd mensen. Ze praatte met hen over ‘thuis’. Op basis van de gesprekken, met foto’s en koekjes, vertelt Yinka een nieuw verhaal.

HonderdHuizen gaat over bewoners, vertrekkers, aangelanden, zwervers en thuisblijvers. HonderdHuizen is voor luisteraars, vertellers, zoekers, vinders, bekenden en onbekenden. HonderdHuizen creëert een ‘thuis’-gevoel, nodigt uit tot het ontmoeten van mensen en het delen van verhalen.

Yinka Kuitenbrouwer (1990) groeide op in Amsterdam en verhuisde in 2009 naar Gent om daar de opleiding drama aan het KASK te volgen. In juni 2014 studeerde ze af met grootste onderscheiding. Yinka zoekt naar een directe communicatie met haar publiek, of ze nu in een klassiek stuk speelt of een intieme performance maakt.

In 2017 viert het GlazenHuis haar 10de verjaardag. Op het menu staat een waaier aan activiteiten, georganiseerd door verschillende partners uit de Lommelse kunst- en cultuurwereld. Zomer van Glas presenteert o.a. tentoonstellingen, theatervoorstellingen, demonstraties en talrijke kinderactiviteiten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spel, creatie: Yinka Kuitenbrouwer
Coaching: Ineke Nijssen en Dirk Pauwels
Dramaturgie: Mieke Versyp
Ontwerp/bouw scenografie: Dries Warlop

Wat is Circuit X?
Circuit X wil een duurzame doorstroming van beloftevolle podiumkunstenaars naar een breder publiek bevorderen, door minder bekende makers een platform te bieden om hun werk te tonen in cultuurcentra, schouwburgen en andere podia in Vlaanderen en Nederland. Het is een kwaliteitslabel dat jaarlijks een tournee opzet voor zes makers, geselecteerd door een deskundige jury. Zo brengt het platform fantastische voorstellingen van makers die nog niet zo bekend zijn bij het grote publiek. Het gaat steeds over verrassende, mooie en toegankelijke voorstellingen.

Waarom?
Er zijn heel wat podiumkunstenaars die hun werk zelden kunnen tonen buiten de grote steden, en dat is jammer. De ambitie van Circuit X is om een breed publiek in contact te brengen met het werk van deze makers. Ook wil Circuit X Vlaamse en Nederlandse makers steunen om hun werk over de grens te tonen en het publiek zo aan iets nieuws en bijzonders voorstellen.

 • za

  06/05/2017
  20:15

 • Prijs: 12,00 / 9,60 / 9,00 / 8,40

  Met jouw toegangsticket van deze voorstelling, kan je gratis het GlazenHuis bezoeken op een dag naar keuze.
 • Locatie: GlazenHuis
  Dorp 14 / b, 3920 Lommel, BELGIE
 • Organisatie: CC De Adelberg
 • 35 plaatsen

MEER INFO

Yuri van der Hoeven

Yuri van der Hoeven