Seduced by Harps XIII

Avondconcert

Mooie symbiose van traditie en actualiteit

Dertien is geen ongeluksgetal voor Seduced by Harps. Het programma oogt immers mooier dan ooit. De namiddag krijgt een nieuwe input door een co-productie met het B-Classic Festival van Vlaanderen en ’s avonds is er een mix van jazz en klassiek door harpisten met wereldfaam.

Avondconcert

Jong Talent i.s.m. Harpe Diem: Roos Bex, Anke Dielens & Anouk Van den Borne
19u00 – 19u30

De avond opent naar goede gewoonte met Jong Talent in samenwerking met harpvereniging Harpe Diem. Jongeren die in de prijzen vielen op het Harpegioconcours zullen het publiek van hun potentieel overtuigen.

Programma:
Roos Bex, Anke Dielens & Anouk Van den Borne: Serenade, Franz Schubert (arr. Shari Pack) /Anouk Van den Borne: Concerto, Turlough  O’Carolan / Anke Dielens: Suamach’s Harpsolo, Inge Frimout-Hei / Roos Bex: Etude de concert, Félix Godefroid - Au Matin , Marcel Tournier / Trio: Roos Bex, Anke Dielens & Anouk Van den Borne: Dance of the Harps, Meg  Robinson


Sasha Boldachev 
19u30 – 20u15

Daarna brengt het Russische harpwonder Sasha Boldachev een mix van Russisch, Europees en modern werk. Hij is amper zesentwintig, maar heeft al een hele weg afgelegd. Hij startte met harpspelen in het Conservatorium van Sint-Petersburg op zevenjarige leeftijd. Twee jaar later speelde hij al met het Staatsorkest van Lithuania. Daarna studeerde hij harp en compositie in Zürich. Hij won onder meer British Briliant Talent, kreeg de ProEurope Award en was laureaat van de Lily Laskine Prijs en de Internationale Gouden Harpcompetitie in Sint-Petersburg.

Programma: 
Thema’s uit het Russische Ballet: Morning and Dance of Knights uit Romeo and Julia (Sergei Prokofiev) / Waltz of Flowers uit De Notenkraker (Peter Tchaikovsky) / Waltz uit Jazz Suite (Dmitri Shostakovich) / Music Box (Anatoly Lyadov) / Fantasie on the themes uit Petrushka (Igor Stravinsky)
Eigen arrangementen filmmuziek en improvisaties


Park Stickney en Fabrice Pierre
20u45 – 21u30


Last but not least tasten de vermaarde Amerikaanse jazzharpist Park Stickney en de Franse klassieke harpspeler Fabrice Pierre elkaars grenzen af. Park Stickney is een grootheid van de harpjazz die tussen Brooklyn en Zwitserland pendelt. Hij speelde op zowat elk harpfestival met naam en faam en stond op de grootste podia van de wereld.

Ook Fabrice Pierre heeft een grote staat van verdienste. Als solist speelde hij op de belangrijkste festivals van Finland tot Japan. Hij bracht cd’s met werk uit van Caplet, Debussy, Doppler, Fauré, Mozart, Ravel, …

Een slothappening waarin briljant klassiek harpspel ‘système D-improvisatie’ ontmoet: dat belooft

Programma:
Colliding Strings

Park Stickney (Lyon & Healy electro-akoestische harp), Fabrice Pierre (pedaalharp) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • za

    22/04/2017
    19:00