Revue Blanche

Mysterieuze Baltische zee

Kleurrijke bezetting zorgt voor unieke versmelting van stem en instrumentatie

Revue Blanche is een vocaal/instrumentaal kamermuziekensemble met een ongebruikelijke maar bijzonder kleurrijke bezetting: sopraan, fluit, altviool en harp. Sinds de oprichting in 2010 heeft het ensemble een indrukwekkend parcours afgelegd. Getuige hiervan is de Klara-award voor Jonge Belofte 2013 en de vele concerten in de belangrijkste muziekzalen. Ook in Lommel passeerden ze in 2014 met een spraakmakend concert. Een vervolg met dit ambitieus ensemble mocht niet uitblijven.

Revue Blanche neemt je nu mee voor een fascinerende tijdreis doorheen de recente stijlperiodes. Zo krijg je een geheel eigen benadering van muziek uit de negentiende en twintigste eeuw uit Scandinavië, de Baltische staten. Edvard Grieg , Aleksandr Gretchaninov,  Arvo Pärt,  Aleksandr Knaifel, en  Peteris Vasks  staan schouder aan schouder op de concertaffiche. Sommige namen klinken als een klok, anderen zijn eerder onbekend, maar Revue Blanche zorgt ongetwijfeld voor gensters bij hun uitvoering. Het erg geliefde Spiegel im Spiegel van Pärt zal ongetwijfeld de kers op de taart zijn.

Revue Blanche profileert zich door een evenwichtige en afwisselende mix van instrumentale en vocale kamermuziek waarbij sopraan Lore Binon, altviolist Kris Hellemans, fluitiste Caroline Peeters en harpiste Anouk Sturtewagen zowel in duo, trio als kwartet uitblinken. Door de versmelting van contrasterende instrumenten met de uitbreiding van de stem ontstaan nieuwe klanken, kleuren en emoties. Revue Blanche is steeds verrassend met hun uitgesproken profiel. Laat je meedeinen op de golven van de Baltische Zee.

Programma:
Edvard Grieg - 6 Deutsche Lieder / 25 Norske Danser Op 17
Aleksandr Gretchaninov - Songs for Voice, Harp, & Cello, 2 Bks.  / Flocons de neige voor zangstem en piano op. 47
Aleksandr Knaifel - O heavenly King
Peteris Vasks - Little summer music
Arvo Pärt - Spiegel im Spiegel / Zwei Wiegenlieder                                                                                 

 

Bezetting: Lore Binon (sopraan), Kris Hellemans (altviool), Caroline Peeters (fluit) en Anouk Sturtewagen (harp)

  • za

    01/04/2017
    20:15

Silvano Magnone

Silvano Magnone