I Solisti del Vento & Chris Lomme

La Princesse de Polignac

Chris Lomme duikt onder in de Parijse salons

Een uitnodiging voor een concert bij de Princesse de Polignac in Parijs in de jaren ’30 van vorige eeuw liet je niet liggen.  Niet alleen omdat je dan voorgoed uit haar gratie zou liggen, maar ook omdat een uitnodiging bevestigde dat je zelf bij de beau monde hoorde die op dat ogenblik Parijs bevolkte.  Maar de voornaamste reden was dat je wist dat je muziek zou te horen krijgen van de allerhoogste kwaliteit: de prinses had er een handje van weg om componisten en uitvoerders rond zich te verzamelen die tot de top behoorden van de internationale muziekscène. 

Vandaag nodigt I Solisti del Vento je dan ook graag uit op een repetitie in het salon van Madame la Princesse zelf. Ze houdt er aan zelf te bepalen wat er zal gespeeld worden en houdt toezicht op elk detail.  In haar salon staan deze keer Franse componisten voorop: Ravel, de vrolijke avant-gardisten Satie, Auric en Poulenc en Françaix die zijn naam niet gestolen had, maar ook de Spaanse bezoeker Albéniz is van de partij. En Princesse de Polignac zal zoals steeds niet bescheiden met haar commentaren omspringen!

Chris Lomme is de uitgelezen actrice om deze rol voor haar rekening te nemen. De Grande Dame van het Vlaamse theater duikt hiermee onder in de Parijse salons. En het topblazersensemble I Solisti del Vento zal met vuur en passie de noten laten klinken zoals het hoort.

 

 

 

 

Tekst: Jos Stroobants
Spel: Chris Lomme
Begeleiding spel: Luk De Bruyker
Muziek: Francis Pollet (fagot), Marija Pavlovic (klarinet), Kasper Baele (hobo) en Stephanie Proot (piano)

  • vr

    17/03/2017
    20:15

  • Prijs: 15,00 / 12,00 / 11,25 / 10,50
  • Duur: 70 min (zonder pauze)
  • Locatie: CC De Adelberg, Schouwburg
  • Organisatie: CC De Adelberg
Koen Broos

Koen Broos