Les Musiciens de Saint-Julien

Virtuoze Vivaldi

Zuiders en temperamentvol, zo hoorde je Vivaldi nog nooit!

Een Barokconcert in de prachtige Sint-Pietersbandenkerk is steeds een belevenis. Toen we van het gerenommeerde Les Musiciens de Saint-Julien uit Frankrijk een aanbod kregen rond het werk van Antonio Vivaldi waren we snel verkocht!

Les Musiciens de Saint-Julien is één van de rijzende sterren, dit getuigt het vertrouwen dat ze genieten van het cd-label Alpha. Wereldwijd worden hun cd’s in grote getale verdeeld en bekroond met een Diapason d’Or en een Choc de Classica. Artistiek leider en fluitist François Lazarevitch is niet vreemd aan dit succes. Hij is niet alleen een virtuoos fluitist, maar weet ook door adaptaties véél gespeelde werken een nieuw leven te geven. In dit programma geeft hij Vivaldi’s Vier Seizoenen op een indrukwekkende wijze een nieuwe invulling. Onder begeleiding van strijkers, klavecimbel en theorbe bespeelt hij zowel de traversofluit als de in de zeventiende eeuw erg populaire en verfijnde barok-doedelzak. Dit alles maakt dat je een unieke interpretatie van de Vier Seizoenen krijgt.

Verder brengen zij ook nog twee delen uit het Concerto opus 10 van Vivaldi. En niet de minsten, aangezien zowel La Tempesta di Mare als La Notte prachtige werken zijn: zuiders, temperamentvol en swingend. Een concert van Les Musiciens de Saint-Julien staat voor Barokmuziek met schwung, maar wel musicologisch verantwoord! Barok met een ensemble van wereldklasse, gekenmerkt door hun drive en speelvreugde.

Programma:
A. Vivaldi, Le Quattro Stagioni opus 8
A. Vivaldi, Concerto in F major opus 10 nr. 1, RV 433 La Tempesta di Mare
A. Vivaldi, Concerto in G minor opus 10 nr. 2 RV 439 La Notte

Dit concert is mogelijk dankzij de steun van de Lommelse Teutengilde vzw. CC De Adelberg schenkt de volledige opbrengst van het concert dan ook aan 3 fijne organisaties in Lommel:

Akindo vzw 
Vakantie voor maatschappelijk kwetsbare kinderen, jongeren en gezinnen
Werkplaatsen 65 – Lommel

Compagnie & Co
Inloopcentrum
Kloosterstraat 228 - Lommel

St.-Oda Lommel
Buitenhuis voor mensen met een verstandelijke beperking
Adelberg 64 - Lommel

 

 

Bezetting:
François Lazarevitch (directie, traverso, blokfluiten, musette), Domitille Gilon (viool), Reynier Guerrero (viool), Sophie Iwamura (viool), Nils de Dinechin (cello), Christian Staude (contrabass), Pierre Gallon (klavecimbel) en Étienne Galletier (theorbe)

 • vr

  10/03/2017
  20:15

 • Prijs: 18,00 / 14,40 / 13,50 / 12,60
 • Duur: 90 min (incl. kleine pauze)
 • Locatie: Sint Pietersbandenkerk
  Kerkplein z/n, 3920 Lommel, BELGIE
 • Organisatie: CC De Adelberg
 • Dit concert wordt mogelijk gemaakt dankzij de integrale steun van de Lommelse Teutengilde vzw. De integrale opbrengst van dit concert wordt geschonken aan goede doelen in Lommel.