Tg. Winterberg/STIP

In de maneschijn (4+)

 

Een lieve voorstelling voor iedereen die wel eens bang is in het donker


In de maneschijn is een poëtisch en lichtvoetig verhaal over de mooiste avonturen in de nacht en voor iedereen die wel eens bang is in het donker.

Helena woont in een atelier op een blauwe wolk. Ze is dromenmaakster en maakt samen met haar hondje Pepe de dromen voor de mensen beneden. Hun atelier staat vol droomdeeltjes: prinsessen, monsters, draken, zeemeerminnen, skeletten, astronauten en piraten. Via een magische buis glijden de dromen naar de mensen. Maar Helena zelf slaapt nooit. Ze wordt moe. En op een dag valt Helena  in een hoekje in slaap. De mensen dromen dan alleen nog maar rare dromen. In het atelier heerst paniek. Niemand weet meer wélke droom hij moet dromen. Als Pepe nou eens iemand vindt die hem kan helpen. Kunnen de dromen dan gered worden?

In de maneschijn is adembenemend mooi  vormgegeven. De voorstelling is lieflijk en geruststellend. Het publiek wordt als het ware met een dik donzen dekbed toegedekt. Laat de dromen maar komen.**** de Volkskrant

"Een fijne voorstelling met een feest aan oogstrelende beelden en toveranimaties."

**** Theaterkrant 
"Prachtig vormgegeven. Hier is een ding duidelijk: de decor- en poppenmakers van Tg. Winterberg zijn niet over één nacht ijs gegaan."

 

Concept & idee: Tg. Winterberg
Regie: Rob Vriens
Spel: Rik Engelgeer, Marlyn Coetsier, Jeroen van Venrooij

  • zo

    11/12/2016 15:00

Ilja Lammers

Ilja Lammers