Insel Hombroich

Cultuurfilosofische uitstap

Leer op een andere manier naar kunst kijken

“Wanneer foto’s het geheel niet kunnen vatten, dan moet de werkelijkheid worden aangeraakt!” (een citaat uit een nooit verschenen boek van Joachim Vrijplaats)

Bovenstaand citaat vat goed samen hoe waardevol het is om naar Insel Hombroich te reizen. Dit openluchtmuseum is enig in zijn/haar soort. Karl-Heinrich Müller wilde zijn kunstverzameling op een gepaste manier onderbrengen. Verschillende paviljoenen staan in bijzondere dialoog met de werken en met de omringende natuur. Een insel is een eiland. Dit eiland leert je op een andere manier naar kunst kijken. Alsof je onbevangen zonder voorkennis of ervaring, mag/kan verwonderd worden.  Dat kan ethnische kunst of archeologica uit Iran of China zijn, maar ook Matisse, Brancusi, Klimpt of Giacometti, om er maar enkele te noemen.

Met een dag kom je nauwelijks toe als je ook nog naar de Langen Foundation stapt. Dit verbluffende staaltje van Japanse architectuur (Tadao Anda) herbergt de Boros Collectie. Een dag waarop je niet uitgekeken geraakt, vervoerd wordt door schoonheid, bekoord en gevoed door natuur. Kortom, een dag voor verwondering! Kan het nog filosofischer?

Deze uitstap wordt begeleid door huisfilosoof Márnix Vanlangenaeker. Filosoferen over kunst begint (en eindigt) met kijken en verwonderen…

Wil je jezelf degelijk voorbereiden op deze uitstap? Of weet je nog niet zeker of je wil meegaan? Kom dan zeker eens luisteren op woensdag 5 april 2017 om 19.30 uur in het Raadhuis. Márnix Vanlangenaeker geeft je die avond heel veel informatie. De toegang is gratis, gelieve wel op voorhand in te schrijven!

 

  • 23/04/2017

    8:00u - 19:00u
  • Prijs: 65,00

    busreis, lunch, gids en bezoek tentoonstelling inbegrepen
  • Locatie: CC De Adelberg
  • Vertrek om 08.00 uur aan CC De Adelberg
  • 45 plaatsen
  • Begeleiding: dhr. Márnix Vanlangenaeker