Jane Austen

My cup of tea

200 jaar geleden overleden

Jane Austen werd geboren in Steventon, Hampshire in 1775, en stierf in 1817. Ze was de dochter van dominee George Austen en bracht een rustig leven door in een besloten omgeving. Ze bleef haar hele leven ongetrouwd.

Het is dan ook verbijsterend dat deze vrouw in staat is geweest om een aantal romans te schrijven die tweehonderd jaar later nog even graag gelezen worden als in haar eigen tijd. Ze brengt met haar treffend observatievermogen van het menselijk gedrag, de maatschappelijke verhoudingen en de heersende gewoontes haar personages volop tot leven. Maar het is vooral haar humor die haar werk onsterfelijk maakt. Zo is de openingszin van Pride and Prejudice één van de beroemdste zinnen in de wereldliteratuur geworden. En we hoeven enkel te denken aan de figuur van Mrs. Bennet, die onophoudelijk probeert om haar vijf dochters aan de man te brengen, om de droge opmerkingen van Mr. Bennet nog meer te waarderen.

Pride and Prejudice is wellicht haar bekendste werk, maar ook haar andere boeken zijn talloze keren gelezen en verfilmd. We treden in de voetsporen van  Jane Austen en leven volop mee met de onnavolgbare hoofdpersonages uit haar boeken.

 

  • 19/04/2017

    19:30u - 22:00u
  • Prijs: 8,00 / 6,50 / 6,00 / 5,50
  • Locatie: Raadhuis
  • 80 plaatsen
  • Begeleiding: mevr. Martine Kouwenhoven