Úrsula Moreno

Arte Flamenco

Hoogtepunt van de Arte Flamenco

Úrsula Moreno is een geweldige danseres. Ze is geboren in Andalusië in een familie met een lange flamencotraditie, studeerde muziek en dans in Malaga en vervolmaakte haar techniek bij flamenco-iconen. Daarna volgden wereldwijde tournees met verschillende gezelschappen. Andere continenten zorgden voor nieuwe invloeden. Aan haar wervelende flamencodans voegde ze elementen uit andere dansstijlen toe. Haar eerste eigen voorstelling op de biënnale van Sevilla in 2010 was een regelrechte revelatie. Ze werd bedolven onder jubelrecensies en bestempeld als een grote aanwinst voor de Arte Flamenco.

Sindsdien gaat haar carrière in stijgende lijn. Met haar sterk dramatische performances verovert ze overal de harten. Nu komt ze voor het eerst naar ons land. Geruggensteund door een mannelijke danser en vier gedreven musici brengt ze een adembenemende performance die iedereen met een hart voor het zuiden en flamenco moet zien.

 

 

Bezetting: Úrsula Moreno (dans), José Galvan (dans), El Cheitho (zang), Antonio Andrade (gitaar), Fernando Moya (gitaar) en Robert Jaen (percussie)

  • vr

    25/11/2016 20:15