Feel my love

Dementie in de kijker

Het verdwijnende geheugen van de generatie die de Tweede Oorlog nog heeft meegemaakt, wordt ingetogen en liefdevol getoond door de jonge Vlaamse filmmaker en cameravrouw Griet Teck. Gedurende vier seizoenen volgde ze de dagelijkse bezigheden van Louise, Bes, Denise, Louisa, Betty, Rosa en Jean, begeleid en geholpen door verpleging, familie en anderen. De film ademt een ongebruikelijk heldere intimiteit in zijn concentratie op de gezichten van de oude mensen die worstelen met het verlies van hun identiteit. Mensen voor wie muziek vaak een laatste expressiemiddel is.

Het resultaat is een haast antropologische film over een heel zwaar onderwerp: het afscheid nemen van het leven en van wie je bent. Heel integer, onopdringerig, onbevooroordeeld en met breekbare levenskracht in beeld gebracht.

Infobeurs

Na de documentaire is er een nabespreking door het Expertisecentrum voor Dementie uit Hasselt en een beurs over hulp- en dienstverlening voor personen met dementie en hun mantelzorgers. Bovendien is er de gelegenheid om vragen te stellen aan aanwezige zorgverleners.

De deelnemers aan deze infobeurs:

 1. Expertisecentrum Dementie (ECD Contact Hasselt) : Chantal Grauwels zal de film kort inleiden, na het welkomstwoordje door de voorzitter  en de nabespreking verzorgen.  Tevens heeft het expertisecentrum een stand op de beurs.
 2. Alzheimer Liga
 3. Geheugenkliniek Overpelt
 4. Inloophuis dementie Overpelt
 5. Huis van de Mens Lommel
 6. WZC Hoevezavel en Kapittelhof
 7. WZC De Bekelaar
 8. Dagverzorgingscentrum De Mantel
 9. Dagverzorging NOAH Familiehulp
 10. CM Limburg
 11. Liberale mutualiteit Limburg
 12. Dienstencentrum ’t Trefpunt
 • ma

  26/10/2015
  14:00

 • ma

  26/10/2015
  19:30

 • Prijs: 8,00 / 7,00 (-26 en +55) / 6,50 (abo-klein) / 6,50 (abo-groot) / 6,50 (abo-sjock)
 • Locatie: CC De Adelberg, Schouwburg
 • 300 plaatsen