Bára Sigfúsdóttir & Noémie Goudal

The Lover

In een kaal en verlaten landschap dolt een eenzaam persoon. Haar kwetsbare lichaam wordt gedreven door een sterk overlevingsinstinct. In een poging samen te smelten met de voortdurende transformerende omgeving wringt zij zich in allerlei bochten. Een poëtische performance over de complexe verhouding tussen mens en natuur.

The Lover is een unieke ontmoeting tussen de eigenzinnige bewegingstaal van de Ijslandse danseres Bára Sigfúsdóttir en het surreële fotografische werk van Noémie Goudal. Beide makers zijn geboeid door beweging en verstilling en creëerden een indrukwekkende en monumentale scenografie in constante beweging die concrete sporen in de ruimte achterlaat. Ondersteund door de betoverende soundscape van Borko word je meegezogen in de geheimzinnige nieuwe werkelijkheid waar realiteit en fictie, mens en natuur samenkomen.

The Lover werd geselecteerd voor Circuit X, een platform voor de spreiding van veelbelovende podiumkunstenaars. De selectie werd gemaakt door een afvaardiging van vier mensen uit de tien-koppige jury van Het Theaterfestival: Wouter Hillaert (coördinator rekto:verso), Liv Laveyne (programmator CC De Grote Post en Jong Werk op Theater aan Zee, recensent De Morgen), Els Van Steenberghe (recensent Knack) en Evelyne Coussens (recensent De Morgen). Als aanvulling vanuit Nederland nam Marijn Lems (programmator De Brakke Grond) plaats in de jury. De geselecteerde voorstellingen worden gepresenteerd op Het Theaterfestival en gaan daarna op tournee door Vlaanderen en Nederland om zo voor een betere doorstroming naar een breed publiek te zorgen. Via Circuit X kan je nieuw werk leren kennen van hoge kwaliteit. Bij elke Circuit X-voorstelling is er een inleiding of nagesprek, zodat je meer achtergrondinfo krijgt en in gesprek kunt gaan met de kunstenaar.

CC Palethe in Overpelt presenteert in het voorjaar van 2015 eveneens een Circuit X-voorstelling, die we graag aanbevelen:

Nick Steur A piece of time
THEATER/PERFORMANCE/INSTALLATIE
Vr 22.01.2016 – 20u30
CC Palethe, Jeugdlaan 2, Overpelt
Info & tickets: +32 11 516 953

  • vr

    23/10/2015
    20:15

  • Prijs: 12,00 / 10,20 (-26 en +55) / 9,60 (abo-klein) / 9,00 (abo-groot) / 9,00 (abo-sjock)
  • Locatie: CC De Adelberg, Schouwburg
  • Inleiding: Lisa Wiegel, coördinator van Circuit X leidt de dansvoorstelling in om 19u30. Deze inleiding is gratis, er is plaats voor 25 personen!