Aafke Romeijn speelt Godzilla (CD Release Club Tour)

Bar Dada – Foyerconcert

Schrijfster en muzikante Aafke Romeijn brak in 2016 door in België met de zomerhit Alles Went, een aanstekelijk nummer over cappuccino en hipsters. Daarna werkte ze samen met Tom Kestens (Zal Ik Dan) en Spinvis (Ameland). Het nummer Spoiler (Alles Kom Goed) werd tijdens de eerste lockdown veel gedraaid op Radio 1 en dit jaar werd haar single Zelf een radiohit.

In 2020 bracht Aafke haar eerste dichtbundel uit, Leegstand. De teksten uit de bundel gaan over de depressies waar ze regelmatig mee te kampen heeft, over de schoonheid van leegstaande winkelpanden, over het Japanse filmmonster Godzilla en de troost die hoge gebouwen in dichtbebouwde steden bieden. Voor haar nieuwe album werkte ze de teksten uit haar dichtbundel om tot songs die uitnodigen om te dansen en te luisteren. De muziek van Aafke dwaalt van dansbare electro tot fluisterpop en spoken word.

In haar show Godzilla neemt Aafke Romeijn de toeschouwer mee op een muzikale en literaire verkenningstocht die je meevoert langs haar goede en haar slechte momenten. Dwaal samen met haar door een wereld voor dansbare art pop en meer introverte songs. Ze wordt daarbij begeleid door Bram Ieven (gitaar, synths) en Hidde Roorda (bas, synths).

  • do

    17/06/2021 20:15

  • Prijs: 10,00 / 7,00

    Inclusief drankje Cultuurbar
  • Duur: 60 min. zonder pauze
  • Locatie: CC De Adelberg, Kleine zaal
  • Concert in Kleine zaal / foyer
Bibian Bingen

Bibian Bingen