Kinderpodcast: Radio Fiona

Waar het theater weer tot leven komt

In de lege wandelgangen van een schouwburg is de conciërge Fiona alleen achtergebleven. De schouwburg is toe. Niemand speelt of danst nog op de planken, niemand zit verwonderd te kijken in de zaal. Het is stil.  

Om de leegte in huis -en in haar hart- te vullen, start Fiona haar eigen radioprogramma: Radio Fiona! Ze interviewt de dingen rondom haar; een huilende wc-borstel, de balletvloer van Vlaanderen, een manisch gordijn of Dramaturgino de huisdramaturg. Zo komt het theater weer even tot leven. Eventjes toch. Al is het misschien alleen maar in Fiona's hoofd.  

We nemen kinderen mee de theaterzaal in met een ode aan de krakende vloeren, verbeelding, mysterie en spelplezier. Waarom applaudisseren we? Is dat iets dierlijks? Waarvoor dient dat souffleurshok nog? Wat is de mooiste lach? Waarom is de WC-borstel verdrietig? We spelen 'Het kwisje dat geen kwisje is'. Het drankbonnetje wil graag even een oproep doen. En Regi geeft graag nog een speeltip mee.

In de week van 1 maart bezorgt het cultuurcentrum de links naar deze podcast via mail aan iedereen die in het huidige of het vorige seizoen een kaartje kocht voor een familievoorstelling. Kocht je géén kaartje, maar ben je wel nieuwsgierig naar deze podcast?  Geef even een seintje via 011 399 699 of per mail.

Idee en uitvoering: Sofie Palmers en Katrien Pierlet

Stemacteurs: Michael Pas, Jo Jochems, Randi De Vlieghe, Tanya Zabarylo, Bill Barberis, Sofie Palmers en Katrien Pierlet

Muziek: Sofie Palmers en rechtenvrije muziek van Kevin Macleod

Assistentie interview en opname: Ilse Cox

Eindmontage: Wederik De Backer ism Sofie Palmers

Radio Fiona is een kinderpodcast die tot stand komt in samenwerking met De Vlaamse Gemeenschap en in coproductie met vzw palmers & pierlet, CC Het Gasthuis, CC De Ploter, Froefroe, CC Strombeek, CC Westrand, 30CC.

.

  • ma

    01/03/2021 00:00

  • Duur: 25 minuten per aflevering
  • Locatie: CC De Adelberg
  • Geschikt vanaf 6 jaar