Florence en Plautilla Nelli

ZOOM-sessie

Karin Haanappel vertelt kort iets over de geschiedenis van de stad Florence en de iconische Santa Maria del Fiore waar Brunelleschi in de 15de eeuw een meesterlijke koepel voor heeft ontworpen.

Vervolgens duik je in de 16de eeuw en maak je kennis met Vasari die niet alleen bekend is om zijn beroemde boek "De Levens" van de meest prominente schilders, beeldhouwers en architecten, maar ook het ontwerp voor het Uffizi en de beroemde gang van het Palazzo Vecchio naar het (huidige) Palazzo Pitti op zijn naam heeft.

In Vasari's boek "De Levens" komen we de naam tegen van Plautilla Nelli. Wie zij was, wat zij zoal heeft gedaan en waarom ze eeuwen is vergeten, ontdek je in het laatste deel van dit webinar. Na afloop is het mogelijk om vragen te stellen.

De deelname is gratis.

Je schrijft je vooraf in per mail via jan.buyens@ccdeadelberg.be. Na jouw inschrijving ontvang je een mail met de login-gegevens.

Heb je vragen of opmerkingen over dit webinar?
Stuur een mail naar teamkarinhaanappel@gmail.com of neem contact op met onze medewerker Jan Buyens via jan.buyens@ccdeadelberg.be.

  • 25/02/2021

    20:00u - 21:00u
  • Prijs:

    Gratis
  • Locatie: CC De Adelberg
  • Begeleiding: Karin Haanappel, Kunsthistorica