Officiële opening Cultuurbar

Met Rumbaristas

Omwille van het sluiten van bars en restaurants - n.a.v. de huidige coronamaatregelen - wordt de opening van de Cultuurbar verplaatst naar een latere datum.

 

Sanne Dirx opent Cultuurbar in de vernieuwde foyer van De Adelberg.

Sanne verzorgt hapjes en drankjes tijdens een gezellige avond.

Rumbaristas, een kierewiet kwartet met deels Spaanse, Franse en Belgische roots, zorgt voor de muzikale noot.

 

Rumbaristas

dat opwekkende “balkanorumba” brengt: een levendig en kleurrijk geheel van Latijns-Amerikaanse ritmes doorspekt met Balkan-muziek. Een zinnenprikkelende mix van Catalaanse rumba en Siciliaanse tarantella, gekruid met een vleugje ska, folk, reggae, cumbia en overgoten met een wolkje avant-garde. Wat wil een mens nog meer?

Deze “new style” band is gekruid met topmuzikanten en bestaat uit de Spaanse rumbero Will y Fuego, de Frans-Siciliaans-Poolse multi-instrumentalist Thomas Morzewski en het spitse avant-garde Think of One-duo Roel Poriau en Thomas de Smet.

Rumbaristas brengt een frisse noot in de vaak al te brave Europese wereldmuziek. Hun drang naar avontuur en een dromerige nooit eindigende muzikale reistrip, sleurt je in no-time mee in een zomerse stemming. Virtuoos spel, en een mix aan stijlen zijn voor de Rumbaristas hét recept voor een avondje dikke ambiance!

 

Line-up :
Willy Fuego :gitaar & vocals
Thomas Morzewski : accordéon, trompet, keyboards en vocals
Roel Poriau : drums, backing vocals
Tomas De Smet : bas, backing vocals

  • vr

    30/10/2020 19:00

    AFGELAST