Officiële inhuldiging vernieuwd cultuurcentrum

Met o.a. Panienki

Burgemeester Bob Nijs en directeur Cindy Daems spreken in de Kleine zaal met veel trots  over het doorlopen bouwproces en de visie achter dit project.

Panienki, een kleurrijk en muzikaal vijftal zorgt voor aanstekelijke muziek vult de foyer, af en toe dansbaar (op uw stoel!), af en toe melancholisch mooi en vol verrassingen.

Ontdek de verborgen romantiek in de verstilde fotografie van Manu Bloemen. Manu presenteert zijn solotentoonstelling Silica in de nieuwe Galerij.

Sanne Dirx, sommelier van het jaar, die haar Cultuurbar opent in het nieuwe gebouw serveert een uitgekiende selectie drankjes. Nori Catering zorgt voor duurzame hapjes. 

Panienki

Panienki betekent in het Pools evenveel als ‘meisjes’ en het zal dan ook niet verbazen dat achter deze artiestennaam een kleurrijk en aanstekelijk muzikaal vijftal schuilgaat.

De band is van zeer uiteenlopende komaf. Zangeres Karolina Eckert komt uit het Pools Wroclaw en brengt vanzelfsprekend heel wat Centraal-Europese invloeden mee. Percussioniste Solo Gomez heeft dan weer Afrikaanse-Latijns- Amerikaanse roots en dat laat zich in de arrangementen evenzeer horen. Accordeoniste Clémence Ravaloson is van Franse origine. Kortom, Panienki staat garant voor een boeiend concert vol verrassingen met muziekjes en eigen nummers die volop putten uit het rijke repertoire van Poolse, Russische, Tsjechische, Joodse en zelfs af en toe Afrikaanse muziek. Een aanstekelijk concert, af en toe dansbaar, af en toe melancholisch mooi... Het vijftal bespeelt heel uiteenlopende instrumenten zoals gitaar, accordéon, viool en contrabas en besteedt ook bijzonder veel aandacht aan zeer aanstekelijke percussie.

Karolina Eckert: vocals
Clémence Ravaloson : accordeon, gitaar & vocals
Solo Gomez : percussie & vocals
Jeanne Boulanger : Kontrabas & vocals
Noémie Lay : Viool & vocals

  • do

    29/10/2020 19:00