Luc Rombouts

Bekende muziek uit de 4 windstreken

(BE - K.U. Leuven) 

Luc Rombouts studeerde aan de Koninklijke Beiaardschool te Mechelen, waar hij afstudeerde in 1987. Hij is stadsbeiaardier van Tienen, universiteitsbeiaardier van Leuven en beiaardier van de Abdij van Park. Hij is curator van het erfgoedprogramma Beiaardcultuur Leuven. Samen met zijn collega Twan Bearda vormt hij het vierhandig beiaardduo The Bells’ Angels. Luc trad op in verschillende Europese landen, in de USA en in Canada. Aan de Koninklijke Beiaardschool ‘Jef Denyn’ te Mechelen doceert hij de vakken beiaardgeschiedenis en campanologie. 

Door lezingen en publicaties brengt Luc het brede publiek in contact met de beiaardcultuur. Hij schreef meerdere boeken, waaronder de omvangrijke beiaardgeschiedenis Zingend Brons, die meermaals werd bekroond. Hij coördineerde het kandidaatsdossier dat in 2014 leidde tot de erkenning door UNESCO van de beiaardcultuur in België als voorbeeldpraktijk in de omgang met immaterieel cultureel erfgoed.

Hij is directeur van de Singing Bronze Foundation, die nauw verbonden is aan het Museum Klok & Peel in Asten, medeoprichter van het International Network of War Memorial and Peace Carillons en voorzitter van het Belgian Carillon Heritage Committee. Hij lag aan de basis van de nieuwe beiaarden in het Groot Begijnhof (2009) en de Abdij van Park (2018) in Leuven. In 2016 promoveerde Luc aan de Universiteit Utrecht met een dissertatie over de oorsprong van de beiaard.

In 2017 ontving Luc de Jhr. Jacob van Eyck Oeuvreprijs van de Utrechtse Klokkenluiders Gilde omwille van zijn verdiensten voor de beiaardcultuur. 

Programma

1. Enkele klassiekers
a) Fanfare en rondeau - Jean-Joseph Mouret
b) Für Elise - Ludwig van Beethoven
c) The Entertainer - Scott Joplin

2. Songs uit Duitsland
a) Lemon Tree - Fools Garden
b) Forever Young - Alphaville
c) Das Model - Kraftwerk

3. Songs uit Groot-Brittannië
a) Enola Gay - OMD
b) Hey Jude - The Beatles
c) Viva la vida - Coldplay

4. Songs uit Frankrijk
a) Tous les garçons et les filles - Françoise Hardy
b) La montagne - Jean Ferrat
c) Non, je ne regrette rien -  dith Piaf

5. Songs uit de USA
a) I Will Survive - Gloria Gaynor
b) All by Myself - Eric Carmen
c) She’s Always a Woman - Billy Joel

 

Bewerkingen voor beiaard:
A. Gerken (1a); L. Rombouts (1b, 2b, 2c, 3a, 3b, 4, 5); A. Abbenes (1c); T. Bearda (2a, 3c)

 

 

  • zo

    13/09/2020 17:15

  • Prijs: 0,00

    gratis
  • Locatie: CC De Adelberg
  • Luisterplaats: Café Torenhuis (max. 50 plaatsen), of breng uw eigen klapzetel mee op het Kerkplein (max. 200 personen).