In Op Drift zoekt Bert  In Op Drift zoekt Bert 

Bert Gabriëls

Op Drift - Geannuleerd

SCHOOL

In Op Drift zoekt Bert Gabriëls antwoorden op de vragen waar veel mensen vandaag mee zitten. Waarom vluchten mensen? Waarom kiezen sommigen voor Europa? Kunnen we een deel opvangen? Mogen we eisen dat ze zich aanpassen? En kunnen mensen wel samenleven met verschillende culturen en godsdiensten? Deze show wil al deze vragen tegen het licht houden en aftoetsen tegen de huidige wetgeving en alle beschikbare cijfers. 

Op Drift is geen pure comedyshow, maar een theatrale presentatie waarin actuele en relevante thema’s als vluchtelingen, migratie en integratie op een luchtige en bevattelijke manier aan bod komen.  

Bert Gabriëls studeerde rechten en antropologie, was actief bij Amnesty International en Oxfam Wereldwinkel en werkte voor Dienst Integratie Antwerpen, Vluchtelingenwerk Vlaanderen en het Vlaams Minderhedencentrum. Bert was ook voogd van een 10-tal niet-begeleide minderjarige vreemdelingen. Hij volgde in januari 2016 voor het programma ‘Terug naar Eigen Land’ mee de route die vluchtelingen volgen vanuit Syrië naar Europa. Daarnaast toert hij natuurlijk al meer dan 10 jaar met zijn zaalshows door Vlaanderen en Nederland en is hij bekend van tal van tv-programma's.   

  • Prijs: 5,00
  • Duur: 60 minuten
  • Locatie: CC De Adelberg
  • Secundair onderwijs:
     - 3de Graad
  • 250 plaatsen