Alles begint met een houten paard. Na tien jaar is de oorlog om Troje eindelijk voorbij. Velen stierven op het slagveld. De Griekse overwinnaars en helden..." /> Alles begint met een houten paard. Na tien jaar is de oorlog om Troje eindelijk voorbij. Velen stierven op het slagveld. De Griekse overwinnaars en helden..."/>

FroeFroe

Odyssee of de lange weg naar huis - Geannuleerd

SCHOOL

Alles begint met een houten paard. Na tien jaar is de oorlog om Troje eindelijk voorbij. Velen stierven op het slagveld. De Griekse overwinnaars en helden keren weer naar huis. Allemaal, behalve één: Odysseus. Hij is spoorloos en zijn zoon en vrouw wachten op hem. 
Samen met zijn moeder tuurt Makos elke avond hoopvol over de wijnrode zee. Maar zijn vader Odysseus, komt maar niet thuis. Is hij gestorven op het slagveld? Verdronken op zee? Of is er iets anders aan de hand? 

Ik sta naast mijn vriend Elpenor. 
Ik zie hoe het schip een spoor van schuim achterlaat op het water. 
Troje wordt kleiner en kleiner. 
Eerst een blikveld, dan een vuist, dan niet meer dan een stip aan de hemel. Ik doe mijn ogen dicht en hoor het ruisen van de golven. 
Het klinkt als muziek. 
Zo klinkt het lied van de hoop? 
Als klaterend water. 
Eindelijk naar huis. Ons schip glijdt zorgeloos over het water en ik denk maar aan één ding. Aan jou, Makos, en aan hoe ik je met één hand boven mijn hoofd in de lucht hield. 

Het verhaal van Odysseus, en van zijn zoon en diens moeder, die al te lang wachten op zijn thuiskomst. De held, die wel een hele lange weg naar huis neemt, heeft een boel uit te leggen.... 

Theater FroeFroe en gelauwerd jeugdauteur Michael De Cock kunnen met poppenspel, dans en live muziek hun voorliefde voor het klassieke repertoire botvieren in deze veelbelovende Odyssee! 

Cast: Mieke Laureys, Annelore Stubbe, Jotka Bauwens, Danaé Bosman, Filip Peeters
Live muziek: Fien Van Der Aa (coaching Hanne Torfs van "School is Cool" en "Fortress")
Techniek: Jo Heijens en Anton Van Haver
Tekst : Michael De Cock
Regie: Marc Maillard
Videocreatie: Gertjan Biasino
Poppen, kostuum en decor: Jan, Patrick, Marc Maillard, Bruno Smeyers, Klaartje Vermeulen, Janneke Hertoghs en FroeFroe atelier

www.froefroe.be

  • Prijs: 5,00
  • Duur: 80 minuten
  • Locatie: CC De Adelberg
  • Secundair onderwijs:
     - 1ste Graad
  • De schoolvoorstelling van 'Odyssee of de lange weg naar huis' op 13 november wordt vervangen door een vrije voorstelling op zaterdag 21 november om 20.15 uur. Scholen die interesse hebben om in groep deze voorstelling te bezoeken, kunnen contact opnemen met het cultuurcentrum voor een aangepast tarief.
  • 250 plaatsen