Henry Purcell was 7 jaar toen The Great  Henry Purcell was 7 jaar toen The Great 

Aardvork

Henry - Geannuleerd

SCHOOL

Henry Purcell was 7 jaar toen The Great Plague door London jaagde. Het biografische gegeven van de pestepidemie is gezien de coronacrisis een centraal element van de muziektheatervoorstelling Henry geworden. Ook het ‘mondmasker’ van zijn tijd, het ‘pestmasker’, krijgt een hoofdrol. De voorstelling focust niet alleen op wat zo'n crisis voor een kind betekent, ze toont ook hoe het kind die crisis overwint: met verbeelding, hoop, schoonheid en aanvaarding. Henry verzint de zotste verhalen en de mooiste melodieën bij elkaar, maar kan hij zijn angst voor buiten ook de baas worden? 

Pianiste Elisabeth De Loore, zanger-acteur Pieter De Praetere en regisseur Koen Boesman verkennen de vele magische werelden van één van de grootste componisten van Groot-Brittanië: Henry Purcell. Ze brengen de prachtige muziek tot leven en nemen de kinderen mee in het leven, het werk en de wonderbaarlijke verhalen van de componist. Zo ontdekken ze de vertelkracht van muziek en worden ze op een toegankelijke en meeslepende manier meegenomen in de unieke wereld van de klassieke muziek! 

Aardvork herwerkte 'Henry' tot kortfilms van +- 10 minuten, aangevuld met 3 muzische opdrachten en een lesmap. Dit kant-en-klare pakket wordt digitaal én fysiek aan de scholen bezorgd. De leerkracht kan vrij kiezen wanneer dit ingepland wordt; ook in geval van een klasquarantaine of sluiting kunnen de kinderen thuis aan de slag. Voor meer informatie kan je terecht bij het cultuurcentrum. 

Tekst & regie: Koen Boesman
Spel & zang: Pieter De Praetere & Noémie Schellens
Toetsen & spel: Elisabeth De Loore
Decor & kostuums: Jana Roos

www.aardvork.be

  • Prijs: 4,00
  • Duur: 60 minuten
  • Locatie: CC De Adelberg
  • Basisonderwijs:
     - 5de en 6de leerjaar
  • 200 plaatsen