Walewein

De neef van koning Artur

Koning Artur voorstellen hoeft niet echt. De legendarische Britse koning met een schimmige historische achtergrond leeft nog steeds voort in de beeldende kunst, muziek, literatuur en film. Steeds opnieuw worden elementen uit de diverse Arturlegenden opgepikt en krijgen ze nieuwe invullingen waarbij een boeiende wisselwerking ontstaat tussen traditie en vernieuwing.

Misschien minder bekend maar minstens even interessant is de legendevorming rond de neef van koning Artur, ‘Arturs suster sone zoals hij in de middeleeuwse teksten genoemd wordt. In het Nederlands luidt zijn naam Walewein, maar deze uitmuntende rondetafelridder is een man van vele namen. In andere taalgebieden wordt hij Gauvain, Gawain, Gawan, Gwalchmai of Galvaginus genoemd.

In de Nederlandse literatuur kennen we hem vooral uit de mooie 13de-eeuwse ridderroman De Roman van Walewein waarin de held op zoek gaat naar een magisch, zwevend schaakbord. Het verhaal werd eeuwen later opgepikt door Louis Couperus.

Je komt meer te weten over de herkomst van het personage Walewein en je ontdekt de rijke verhalentraditie die in de verschillende Europese landen telkens een wat andere Walewein laat zien.

  • Prijs: 12,00 / 8,50
  • Locatie: Raadhuis
  • I.s.m. Amarant
  • 40 plaatsen
  • Begeleiding: Mevr. Veerle Uyttersprot

MEER INFO