Lacrime di vita ( Lacrime di vita (

Capriola Di Gioia

Lacrime di vita

Lacrime di vita (Een lach en een traan) is een programma boordevol heerlijke Italiaanse barokmuziek. Ensemble Capriola Di Gioia dook in het oneindige oeuvre van Italiaanse meesterwerken en destilleerde een programma rond de grote emoties van het leven: van extatische blijdschap tot intense treurnis, waanzin en koelbloedigheid. 

Volgende componisten passeren de revue: Claudio Monteverdi met zijn meesterlijke en lang nazinderende melodieën, de vroegbarokke Tarquinio Merula in al zijn originaliteit, de meesteres van de melodie en lied Barbara StrozziAgostino Steffani met zijn Cupidoverhalen, Antonio Cesti de belangrijkste Italiaanse operacomponist van de 17de eeuw en Dario Castello de meester van de Italiaanse canzone.  

Verwacht je aan muziek en liederen met veel emotie, de speeltuin bij uitstek van Capriola Di Gioia. 

Artistiek leider Bart Naessens (musicus van het jaar 2020) en sopraan Amaryllis Dieltiens zijn de drijvende krachten achter dit ensemble. Bart Naessens werkt regelmatig met Il GardellinoB’Rock, Nederlandse Bachvereniging en is bijzonder actief en vaart een eigen koers in de kamermuziek.  

Amaryllis Dieltiens is in barokmiddens een veelgevraagde sopraan die uitblinkt in repertoire vol grillige frulletjes en doorleefde dramatiek. 

Speelplezier in een historisch verantwoorde context vormt de sterkte van Capriola Di Gioia. 

Programma 

Tarquinio Merula 
Claudio Monteverdi 
Barbara Strozzi 
Agostino Steffani 
Pietro Antonio Cesti 
Dario Castello 

Lidewij van der Voort (viool), Elise van der Wel (viool), Amaryllis Dieltiens (zang) & Bart Naessens (artistiek leider)

  • Prijs: 15,00 / 10,50
  • Locatie: Raadhuis
  • Locatie: Raadhuis of CC De Adelberg