Jeroen Olyslaegers

Wildevrouw

Boeken, Bokes & Bubbels

“Welkom op deze plek waar alles nog mogelijk is. Welkom in het hoofd van de schrijver Jeroen Olyslaegers …”
Met deze woorden opent de blog die schrijver Jeroen Olyslaegers in het leven riep voor zijn nieuwe roman met de werktitel Wildevrouw. Jeroen Olyslaegers, auteur van theaterteksten en van de boeken Wij en Wil, raakte dankzij het album De dulle Griet uit de stripreeks Suske en Wiske gefascineerd door het gelijknamige schilderij van Pieter Bruegel. De schrijver kreeg de eer op de eerste rij te zitten bij de restauratie van Bruegels Dulle Griet voor de Once in a Lifetime Bruegeltentoonstelling in Wenen.

Zijn debuutroman Navel werd in 1994 gepubliceerd. In 1996 bracht hij de verhalenbundel Il faut manger en zijn roman Open gelijk een mond volgde in 1999. Daarna concentreerde hij zich op schrijven voor theater, terwijl hij ook stukken en recensies schreef voor tijdschriften zoals Humo, Menzo, Yang, Dietsche Warande & Belfort en andere. Zijn theaterteksten werden opgevoerd door onder meer de Koninklijke Vlaamse Schouwburg en Het Toneelhuis.

In 2014 ontving Olyslaegers de Arkprijs van het Vrije Woord. Volgens de jury verdiende Olyslaegers de bekroning, omdat hij "oprecht maatschappelijk engagement in woorden en initiatieven vertoont en het publieke forum gebruikt om schrijnende maatschappelijke toestanden aan de kaak te stellen en met die stellingname tegen de mainstream in te gaan".

  • Prijs: 8,00 / 5,50

    Broodjes, cava en koffie inbegrepen.
  • Locatie: Openbare Bibliotheek
    Michiel Jansplein 1, 3920 Lommel, BELGIE
  • I.s.m. Openbare Bibliotheek
  • 35 plaatsen
  • Begeleiding: Dhr. Jeroen Olyslaegers