Deze voorstelling stond gepland op 30 april '21, maar werd verplaatst naar een latere datum: vrijdag 25 juni '21. De muzikale geschiedenis van..." /> Deze voorstelling stond gepland op 30 april '21, maar werd verplaatst naar een latere datum: vrijdag 25 juni '21. De muzikale geschiedenis van..."/>

Belpop Bonanza Lommel

Lommelse muziekgeschiedenis

Deze voorstelling stond gepland op 30 april '21, maar werd verplaatst naar een latere datum: vrijdag 25 juni '21.

De muzikale geschiedenis van Lommel is groot en bijzonder. De hoogste tijd om die rijkdom in kaart te brengen! Dan is er maar één adres: 
Belpop Bonanza. Dat is de wereld van Jan Delvaux en Jimmy Dewit a.k.a. DJ Bobby Ewing. Twee olijke muziekfreaks met een specialisatie in Belgische popmuziek. 

Jan Delvaux vertelt al jaren markante Belgenverhalen op Radio 1 en werkte mee aan Belpop op Canvas. Jimmy Dewit is de muzikale spil van Discobar Galaxie en maakt soundtracks. Samen zijn ze Belpop Bonanza en maken ze theater en televisie over de geschiedenis van de lichte muziek uit eigen land. De twee gaan op zoek naar sterke en merkwaardige verhalen die ze aankleden met muziek, foto’s en bewegend beeld. De saus is humor. Heel veel humor. Belpop Bonanza loopt sinds 2013 en kent een stijgend succes. De jongste theatershow Belpop Bonanza Quattro was goed voor 60 voorstellingen - ook in De Adelberg - en bijna 25.000 toeschouwers.  

Delvaux en Dewit gaan bij elke show een stap verder. Nu beginnen ze aan hun allergrootste avontuur: maatwerk. Belpop is overal. Elke gemeente, groot en klein, heeft een schat aan verhalen. Bovendien is popmuziek het nieuwe erfgoed. Overal in het land wordt de eigen muzikale geschiedenis druk gedocumenteerd. En dus gaat Belpop Bonanza van nationaal naar lokaal. 

Belpop Bonanza Lommel wordt een theatershow over de muzikale geschiedenis van Lommel. Is daar wel iets te vinden? Natuurlijk. Wat mag je anders verwachten van een stad waar de winkelcentra Vivaldi en De Singel heten? 

Belpop Bonanza Lommel wordt een spannende, grappige en entertainende revue. Een muzikaal geschenk voor de bezembinders en de heikappers. Voor de heimat van de legendarische Lonely Boys, Buscemi, Faisal & Hakim Chatar en vele anderen. Voor de uitvalsbasis van RockwoodGracias a la VidaI love Techno Outdoor en vele andere festivals. En wat gedacht van de plaatjes van SK Lommel, het plan van Staf Tours en wat hebben de videoclips van Samson en Piet Piraat er nog mee te maken? This is the sound of Lommel! 

Ontdek ook de Belpop Lommel Fietsroute! Je fietst langs de mooiste plekjes in Lommel en komt onderweg meer te weten over de Lommelse muziekgeschiedenis. Lees meer...

  • vr

    25/06/2021 19:30

  • vr

    25/06/2021 21:30