Trilogie

De Klassiekers - GEANNULEERD

CC De Adelberg Lommel en CC Palethe Pelt slaan opnieuw de handen in elkaar voor een bijzondere cultuurtrip in de regio. Een bus brengt je naar drie verschillende zalen (CC De Adelberg Lommel, CC Palethe Pelt en Provinciaal Domein Dommelhof Pelt), waar je telkens een knappe voorstelling voorgeschoteld krijgt. Tussendoor wordt een lekkere maaltijd geserveerd, en ook een afsluitende borrel mag natuurlijk niet ontbreken! De rode draad voor deze trilogie zijn klassiekers. Een jong theatergezelschap, een circustheatercompagnie en een groep enthousiaste muzikanten tonen hoe deze klassiekers een onuitputtelijke inspiratiebron blijven!

 

de.Ploeg

Koningskloote

De koning is dood en zijn scheve dochter Debby volgt hem op. Maar ze voelt zich nogal bwah. Haar plaat staat op repeat. Ze moet niets weten van de kroon en wil gewoon gelukkig zijn. De geslepen hofnar ruikt zijn kans wanneer de koningin plots haar vader herkent in de naïeve smoel van de bakker. Een doorzichtig plan van maskerades en manipulatie moet de koningin van de troon werken en plaats maken voor de nar zelf.

Toegegeven, we spelen al meteen een beetje vals: Koningskloote mag dan wel niet gebaseerd zijn op een klassieker, maar met een tekst vol Shakespeariaanse rijmelarijen en spitsvondigheden zou het zomaar geschreven kunnen zijn door The Bard himself! Het jonge en beloftevolle gezelschap de.Ploeg brengt een frisse klucht, een luchtige komedie over narren en koningsdochters, inclusief slagroomtaartjes en valse baarden. Een nieuwe klassieker als het ware!

 

Ensemble Leporello & Cie des Mutants

Alpha Bêta – Miranda & Prospero

In zijn laboratorium geeft de geleerde Prospero, indrukwekkend vertolkt door Johan Knuts, zijn laatste theatrale lezing. Met verve vertelt hij over de bewegingswetten, de zwaartekracht, de draaiing van de aarde, het zonnestelsel… en de tijd. En tijd is nu net waar Prospero, die ongeneeslijk ziek is, niet veel meer van heeft.


Hij berekent en ‘ensceneert’ het uur van zijn heengaan met wetenschappelijke precisie en gebruikt zijn laatste levensjaar om zijn kennis en zijn missie (‘Prospero’s Books’ uit ‘De Storm’ van Shakespeare) over te dragen aan zijn dochter Miranda.

Met behulp van bewegende schermen, pendels, chronometers en audiovisuele captoren ontwikkelt Prospero’s uiteenzetting zich tot fascinerend muziek-, circus- en bewegingstheater.

Een unieke en vernieuwende voorstelling die een volledig nieuwe dimensie toevoegt aan het begrip ‘klassiekers’: niet alleen zijn Prospero en Miranda personages uit ‘De Storm’ van Shakespeare, de voorstelling bezingt ook de kracht en poëzie van de exacte wetenschappen en de nauwelijks te onderschatten rol die wetenschappers als Huygens, Galilei, Darwin, … hierin hebben gespeeld.

 

Jeroen Lenaerts, MANdolinMAN & Mathijs Bertel

Houtekiet

We leven in overgeregulariseerde tijden. Wie niet binnen de lijntjes kleurt, krijgt straf. Binnen de Vlaamse literatuur is echter een hoofdrol weggelegd voor een oermens die alle regels aan zijn laars lapt. Het romanpersonage Houtekiet van Gerard Walschap kent God noch gebod en wervelt door het leven als een losgeslagen tornado.

Jeroen Lenaerts, bij het grote publiek vooral bekend van Thuis maar ook een getalenteerde klassiek opgeleide zanger, brengt Houtekiet tot leven in een vertelling die aan de ribben plakt. Het mandolinekwartet MANdolinMAN en electronicawizard Mathijs Bertel van Ansatz der Maschine kleuren Houtekiet met oude melodieën die dankzij toegevoegde samples, beats en soundscapes jong en fris in de oren klinken. Krachtige projecties van Lot Vandekeybus kruiden deze beklijvende muziektheatervoorstelling af. De ideale afsluiter voor deze bijzondere dag!


Programma 

10.30 uur - CC De Adelberg: Ontvangst met koffie en gebak 
11.00 uur - CC De Adelberg: de.Ploeg 
12.00 uur - CC De Adelberg: Lunch 
14.00 uur - CC Palethe: Ensemble Leporello & Cie des Mutants 
16.00 uur - Dommelhof: Jeroen Lenaerts, MANdolinMAN & Mathijs Bertel 
17.30 uur - Dommelhof: Afsluitende borrel 
18.00 uur: Terugrit met de bus 

  • zo

    25/04/2021 10:30

    AFGELAST

  • Prijs: 45,00

    bus, drankjes, maaltijd inbegrepen / géén kortingen
  • Locatie: CC De Adelberg
  • Vertrek aan CC De Adelberg. Programma vanaf 10.30 uur, einde omstreeks 18.00 uur
Ensemble Leporello (c) Ustokos

Ensemble Leporello (c) Ustokos

Mandolinman

Mandolinman

Koningskloote

Koningskloote