Guido de Neve en Frank Agsteribbe spelen een concertprogramma met sonates voor viool en klavecimbel van Italiaanse meesters uit de barok. Met klinkende..." /> Guido de Neve en Frank Agsteribbe spelen een concertprogramma met sonates voor viool en klavecimbel van Italiaanse meesters uit de barok. Met klinkende..."/>

Guido de Neve & Frank Agsteribbe

Il Violini del Diavolo - GEANNULEERD

Guido de Neve en Frank Agsteribbe spelen een concertprogramma met sonates voor viool en klavecimbel van Italiaanse meesters uit de barok. Met klinkende namen als VivaldiTartini en Vitali en hun iets minder bekende tijdgenoten als Dario Castello, Marco Uccellini en Giovanni Paulo Cima staat je een avond vol Italiaanse virtuositeit te wachten. Kers op de taart is het magistrale De Duivelstriller van Tartini. Giuseppe Tartini was zelf een gevierd vioolvirtuoos die aan de basis van de moderne strijkstoktechniek lag.  De Duivelstriller of La Sonata del Diavolo , is gebaseerd op de legende dat de duivel Tartini 's nachts een sonate in het oor deed klinken die overweldigend en tegelijk duivels was. Enkel de strafste violisten wagen zich aan dit ‘duivels’ werk. Guido de Neve, ooit genoemd als één van de fakkeldragers van de Belgische vioolschool, gaat de confrontatie met de duivel aan.  

Hij wordt op dit concert, dat varieert van pure barok tot romantische virtuositeit, bijgestaan door klavecinist Frank Agsteribbe. Agsteribbe is medeoprichter van barokorkest B’Rock waardoor je deze avond goed zit voor de vertolking van baroksonates. Hij gaat met één van de vele klavecimbelsonates van Domenico Scarlatti en de Bergamasca van Frescobaldi ook even soleren tijdens dit concert vol vuurwerk. 


Programma 

Tomaso Antonio Vitali 
Giovanni Paolo Cima 
Dario Castello 
Girolamo Frescobaldi 
Marco Uccellini 
Antonio Vivaldi 
Domenico Scarlatti 
Giuseppe Tartini  

Guido de Neve (barokviool) & Frank Agsteribbe (klavecimbel)

  • vr

    23/04/2021 20:15

    AFGELAST

  • Prijs: 15,00 / 10,50
  • Locatie: Raadhuis
  • Locatie: Raadhuis of CC De Adelberg