Stefaan Van Brabandt, Frank Focketyn & Sien Eggers

Sartre & de Beauvoir - Geannuleerd

Wijziging t.o.v. programmabrochure: helaas ontvingen wij recent het bericht dat 'Sartre & De Beauvoir' niet in productie gaat in seizoen 20-21 omwille van de situatie rond covid-19. Deze voorstelling gaat bijgevolg niet in verkoop. 

Na SocratesMarx en Spinoza komt filosoof en theatermaker Stefaan van Brabandt met het vierde luik in zijn theaterreeks rond grote filosofen. Geen monoloog, maar een dialoog deze keer. En wel tussen het beroemdste koppel uit de geschiedenis van de filosofie: Frank Focketyn & Sien Eggers spelen Jean-Paul Sartre & Simone de Beauvoir. 

Welke betekenis heeft hun filosofie vandaag nog? Is de feministische strijd waar de Beauvoir voor ijverde nog steeds actueel? En wat bedoelt ze met haar moraal van de dubbelzinnigheid?  

Wat betekent het om authentiek mens te zijn? Waarom zijn we "gedoemd tot vrijheid"? En waarom zijn de anderen volgens Sartre de hel? 

In Sartre & dBeauvoir kijken dé cultfiguren van het Franse existentialisme terug op hun leven en denken. Én op hun turbulente liefdesrelatie. 

Concept, tekst, regie: Stefaan Van Brabandt

Spel: Sien Eggers & Frank Focketyn

Dramaturgie: Wannes Gyselinck

Productie: De Verwondering

Coproductie: Het Zuidelijk Toneel & Arenbergschouwburg Antwerpen

  • vr

    09/04/2021 20:15

De Verwondering

De Verwondering