Zes zangers en muzikanten die het authentieke Corsica..." /> Zes zangers en muzikanten die het authentieke Corsica..."/>

L’Alba

À principiu - GEANNULEERD

Zes zangers en muzikanten die het authentieke Corsica alle eer aandoen, dat is de toverformule van L’Alba uit Calvi. Met respect voor de muzikale tradities van hun eiland, verbluffen ze met eigen hedendaagse composities. Van bij de eerste noten vinden hun betoverende stemmen en instrumenten de weg naar je hart. 

De muzikanten van L'Alba putten uit de vocale traditie van 'paghjella' (driestemmige polyfonieën) en voegen daar geluiden aan toe uit het Middellandse Zeegebied tot zelfs in Indië. Hun nieuwe album À principiu uit 2020 is een unieke blend van pure polyfone zang, mediterrane klanken en een indrukwekkende waaier aan instrumenten. 

L’Alba is de meest gepassioneerde muziekband uit Corsica van dit ogenblik. Hun concerten zijn dan ook steeds overladen met sterke gevoelens en emoties. Hou je van I Muvrini? Dan is L’Alba, minder commercieel maar des te gevoeliger, zeker en vast een kolfje naar je hand! 

Sébastien Lafarge (harmonium, zang), François Guironnet (klarinet, pivana, zang), Eric Ferrari (basgitaar, zang), Ghjuvan Francescu Mattei (gitaar, zang), Nicolas Torracinta (gitaar, zang) & Laurent Barbolosi (viool, zang)

  • za

    03/04/2021 20:15

MEER INFO

© Marc A. Deckers

© Marc A. Deckers