In een brief aan de heer Jef Colruyt – ja, die van het warenhuis – zoekt Fien Leysen In een brief aan de heer Jef Colruyt – ja, die van het warenhuis – zoekt Fien Leysen

Fien Leysen

Wat (niet) weg is

In een brief aan de heer Jef Colruyt – ja, die van het warenhuis – zoekt Fien Leysen naar antwoorden op onbeantwoordbare vragen. Vragen die iedereen zich stelt die met verlies geconfronteerd wordt. Hoe ga je om met verlies? Hoe lang mag missen duren? Gaat het ooit over? Heeft het zin om alles bij te houden, om zoveel mogelijk herinneringen bewust proberen te onthouden? Kunnen we een leven vastleggen? En wat gebeurt er met ons wanneer we sterven?  

Wat (niet) weg is is geen typische theatervoorstelling. Aan de hand van gesprekken, filmpjes en gewone voorwerpen vertelt Fien over het verlies van haar vader. Hoe moeilijk dat toen was, en nu nog steeds is. Ze vertelt over haar vragen, haar pogingen om vast te houden aan wat onvermijdelijk voorbij is, om herinneringen te bewaren, om zeker nooit te vergeten. Een kwetsbare, ingetogen en heftige zoektocht waar velen zich in zullen herkennen.  

Een tristesse die je vasthoudt, kopte de Theaterkrant over de voorstelling. Pijn, schoonheid, weemoed gaan in deze voorstelling in een multimediale vorm, heel organisch in elkaar over. Ontroerend en herkenbaar. Puur, eerlijk, verzachtend. Een troostend kleinood, dicht op je huid.  

Tekst, vertelling, camera, montage: Fien Leysen

Decor, scenografie: Manu Siebens, Fien Leysen & Hugo Moens

Begeleiding: Tom Struyf, Willem De Maeseneer & Geert De Vleesschauwer

  • Prijs: 15,00 / 10,50
  • Locatie: CC De Adelberg, Kleine zaal
  • 'Wat (niet) weg is' stond oorspronkelijk gepland in april 2020 (seizoen 2019-2020) maar werd door het sluiten van onze deuren verplaatst naar een nieuwe datum.

MEER INFO