Mandolinespeler Alon  Mandolinespeler Alon 

Alon Sariel & Eliane Reyes

Iberian Fantasy

Mandolinespeler Alon Sariel en pianiste Eliane Reyes nodigen je met het programma Iberian Fantasy uit voor een concert rond de elite van de Spaanse componisten uit de 19de en 20ste eeuw. 

Met namen als Albéniz (de vader van de Spaanse school), Granados, de Falla en Tárrega (Catalaanse gitaarmeester) presenteren ze enkele meesters uit de Spaanse muziekgeschiedenis. Ze produceerden een oeuvre gebaseerd op traditionele melodieën, elementen uit de volksmuziek en levendige ritmes die de Spaanse klassieke muziek uniek maakt. Dat Maurice Ravel ook op het programma prijkt, heeft dan weer alles te maken met zijn Spaanse moeder waardoor hij zijn hele leven een sterke connectie vertoonde met Spanje, wat te horen is in talrijke composities. 

De bijzondere combinatie van mandoline en piano en de bijhorende arrangementen voor deze instrumenten, is ideaal voor het uitvoeren van dit Spaanse repertoire.  

Alon Sariel staat geboekstaafd als één van de beste mandolinespelers van dit ogenblik en weet met zijn virtuoos spel de ziel van de Spaanse muziek tot leven te brengen. 

Eliane Reyes, één van de meest ervaren Belgische pianisten, wordt geprezen om haar geraffineerd en expressief spel. Net wat Alon Sariel verwacht om de typisch Spaanse salonsfeer op te roepen. 

Het duo Sariel & Reyes zal het publiek verrassen met ongelofelijke virtuositeit, snelle akkoorden en levendige passages. Dit wordt een adembenemend concert... Eviva España! 

Programma 

Isaac Albéniz 
Francisco Tárrega 
Enrique Granados 
Maurice Ravel 
Manuel de Falla  

 

Alon Sariel (mandolin) & Eliane Reyes (piano)

  • Prijs: 15,00 / 10,50
  • Locatie: Raadhuis
  • Locatie: Raadhuis of CC De Adelberg

© G. de Rodin

© G. de Rodin