Karel Schoofs, geboren in Peer, is één van de meest vooraanstaande Belgische hobospelers van dit moment. Eerst was hij solo hoboïst van..." /> Karel Schoofs, geboren in Peer, is één van de meest vooraanstaande Belgische hobospelers van dit moment. Eerst was hij solo hoboïst van..."/>

Karel Schoofs, Graziano Moretto & Luc Van Vaerenbergh

I Fratelli Locatelli

Karel Schoofs, geboren in Peer, is één van de meest vooraanstaande Belgische hobospelers van dit moment. Eerst was hij solo hoboïst van het Nationaal Orkest België en nu al geruime tijd soloïst bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Hij presenteert zich echter ook graag als kamermusicus.  

De hobo is met zijn mooie, zangerige klank hét instrument bij uitstek voor Italiaanse barokmuziek. Ook andere houtblaasinstrumenten als fagot worden véél gebruikt in de muziek uit deze periode. Vanuit hobo en fagot, ondersteund door de basso continuo van de klavecimbel, werkte Karel Schoofs samen met Graziano Moretto (solo fagot Antwerp Symphony) en Luc Van Vaerenberg  een prachtig Italiaans programma uit met werken van LocatelliVivaldiAlbinoni en Scarlatti. 

Albinoni’s muziek is tintelend en vol levenslust, Vivaldi was een véélschrijver voor hobo en fagot met zijn theatrale uithalen en lyrische melancholie, Locatelli is virtuoos met een wereldse blik en Scarlatti is dan weer de vader van de klaviermuziek.  

Met drie uitgelezen musici en de uitbundige kleuren, sierlijke vormen en krullen met weerhaakjes van de Italiaanse barokmuziek mag je een concert vol weemoed en positivisme verwachten. 

 

Programma  
Pietro Antonio Locatelli 
Antonio Vivaldi 
Tomasso Albinoni 
Domenico Scarlatti  
Franceso Barsanti 
Arcangelo Corelli 

Karel Schoofs (hobo), Graziano Moretto (fagot) & Luc Van Vaerenbergh (klavecimbel)

  • vr

    25/06/2021 20:30

  • Prijs: 15,00 / 10,50
  • Locatie: CC Palethe - Muzezaal
    Jeugdlaan 2, 3900 Pelt, BELGIE
© Luc Van Vaerenberg

© Luc Van Vaerenberg

© Koen Broos

© Koen Broos