‘t ARSENAAL & Het Kwartier / Freek Mariën

Eén of andere Rus - Geannuleerd

Eén of andere Rus is een hedendaagse tragedie, geïnspireerd op het leven en werk van Eduard Limonov. Limonov was een straatboefje in Oekraïne, een dissidente dichter in Rusland, een zwerver en butler in New York, een rock-‘n-rollschrijver in Parijs en een strijder aan de kant van oorlogsmisdadigers. En dat is maar een selectie. De laatste jaren was hij actief als oppositieleider in Rusland. In maart 2020 overleed hij.

In Eén  of andere Rus trekt Eduard Limonov als tolk en chauffeur van een oorlogsjournaliste door Joegoslavië, op weg naar oorlogsmisdadiger Karadzic. Gaandeweg verschuift de aandacht van de journaliste naar Limonovs eigen levensverhaal, dat van de Sovjet-Unie naar het Westen gaat, van roem naar val, van strijden met de pen tot strijden met wapens.

Gelauwerd schrijver-regisseur Freek Mariën verwerkt Limonovs hallucinante levensverhaal in een minstens even indrukwekkende, actuele tekst. Voor Eén of andere Rus regisseert hij bovendien een straffe cast met onder andere Janne Desmet, Wanda Eyckerman en Tom Van Bauwel. Samen zetten ze een leven op scène, dat geschiedenis, activisme en liefde verbindt.

 

Tekst, regie: Freek Mariën
Spel: Janne Desmet, Wanda Eyckerman, Pieter Genard, Lotte Heijtenis, Tom Van Bauwel & Joris Van den Brande
Coproductie: Perpodium

Met steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid & Literatuur Vlaanderen.

  • za

    06/02/2021 20:15

  • Prijs: 15,00 / 10,50
  • Locatie: CC De Adelberg, Schouwburg
  • Inleiding: Gratis inleiding om 19.30 uur in de Kleine zaal.
© Guy Kokken

© Guy Kokken