Cuarteto Quiroga - Geannuleerd

Viejo Mundo / Nuevo Mundo

Met het Spaanse strijkkwartet Cuarteto Quiroga houdt een kwartet van wereldklasse halt in Lommel. Dit Madrileense kwartet kende een zeer snelle internationale doorbraak en musiceert nu op de grootste podia. Tot zijn vaste muzikale partners behoren onder meer Martha Argerich, Jörg Widmann en Veronika Hagen. De musici worden alom geprezen om hun rijke kleurenspel, hun veelzijdigheid, onweerstaanbare energie en het intense contact met het publiek.

Het Cuarteto Quiroga is uitgegroeid tot één van de meest dynamische en unieke kwartetten van zijn generatie en krijgt wereldwijd lof van pers en publiek voor zijn zeer gedreven en persoonlijke interpretaties. In 2018 won het kwartet de prestigieuze Nationale Muziekprijs van Spanje. Als eerste kwartet in residentie van het Koninklijk Paleis in Madrid had het kwartet het uitzonderlijke voorrecht om de unieke en versierde koninklijke Stradivarius-collectie te mogen bespelen. 

In Viejo Mundo / Nuevo Mundo kan je hen in al hun veelzijdigheid beluisteren met juweeltjes van de 18de-eeuwse Spaanse hofcomponisten Manuel Canales, Gaetano Brunetti (tijdgenoten van schilder Goya), door het kwartet zelf ontdekt in de koninklijke archieven.  Spaanse kwartetmuziek uit die tijd blijft ten onrechte in de schaduw van Haydn en latere Weense componisten, maar is beslist hoogstaand en bruist van energie en eigen modulaties. Meer dan de moeite om te ontdekken, evenals de twee schitterende composities uit de nieuwe wereld, geënt op volksmuziek: Ocho Tientos van Rodolfo Halffter, die na de Spaanse burgeroorlog naar Mexico uitweek, en het meeslepende eerste kwartet van de Argentijn Alberto Ginastera.

Kortom, bij het optreden van dit Spaanse keurcorps waait er een warme zuidenwind door Lommel!

Aitor Hevia (viool), Cibrán Sierra (viool), Josep Puchades (altviool) & Helena Poggio (cello)

  • vr

    29/01/2021 20:15

    AFGELAST

  • Prijs: 15,00 / 10,50
  • Locatie: Raadhuis
  • Locatie: Raadhuis of CC De Adelberg