Mady Bonert

Voorslaap - Geannuleerd

Een bijzondere voorstelling op Gedichtendag 2021: Mady Bonert zingt 20 gedichten van Herman de Coninck! Een bloemlezing uit de Conincks verzameld werk: de drang om te schrijven, de gescheiden onhandige vader, de gecompliceerde ouder-kind relatie, de vroeg-speelse erotische poëzie, de grappige kolder van de (droevige) clown, de blues van de hectische stadsmens, de nuchtere, scherpe observator.

Het wordt tijd dat zijn gedichten gezongen worden, want muziek verduidelijkt en haalt poëzie uit de stille leeskamer naar de podia. Als je van de Coninck houdt, zal je als componist de juiste toon vinden, tussen de grote en kleine kunst in.

De bijslaap ken je natuurlijk al. Maar de voorslaap? Herman de Coninck heeft hem uitgevonden en in een gelijknamig gedicht Verspreide gedichten vereeuwigd. En de Coninck heeft nog veel meer uitgevonden; hoe je de populairste dichter in Vlaanderen kan worden met zeer goede poëzie, hoe je met lichte toon zware onderwerpen aanpakt;,hoe je liefde, seks en erotiek in poëzie binnenhaalt zonder obsceen, shockerend of uitdagend te zijn, hoe je over je vader, je moeder, je vrouw(en) en je kind schrijft zonder klef of tranerig te worden…

Mady Bonert (zang) & Marc Michaël de Smet (piano)

  • do

    28/01/2021 20:15

    AFGELAST

  • Prijs: 8,00 / 5,50
  • Locatie: Raadhuis

MEER INFO