Duo Elisabeth Seitz (cimbalom) & Johanna Seitz (harp)

La Lyra del Ciel - Geannuleerd

Met de gezusters Elisabeth en Johanna Seitz uit Duitsland hebben we twee wereldsterren uit de barokmuziek te gast. Jarenlang waren ze vertrouwde gezichten bij de uitvoeringen en cd-opnamen van ensembles als L’Arpeggiata, Freiburger Barockconsort, Concerto Köln, Amsterdams Barokorkest, Ricercar Consort, Poème Harmonique en meer... Nu richten ze hun pijlen vooral op het eigen duo en Ensemble Nuevo Aspetto.

Elisabeth bespeelt de cimbalom dat door zijn bijzondere klankkleur moeiteloos ieders hart verovert. Het harpspel van Johanna sluit perfect aan bij de cimbalomklanken waardoor dit duo een unieke positie inneemt in vertolkingen van de barokmuziek.

Het concertprogramma voert je doorheen de wereld van de historische Italiaanse en Spaanse cultuurmetropolen. Italië en Spanje waren de landen bij uitstek waar de machtige beweging van de barokmuziek ontstond.  Mede door de hemelse klanken van onder meer snaarinstrumenten als harp en cimbalom ontstond er een sterke muziekcultuur aan de Europese hoven, maar evenzeer een sterke volksmuziek.

Elisabeth en Johanna Seitz illustreren dit aan de hand van onder andere de virtuoze canzones en toccata’s van Kapsberger of via de alom bekende folia’s en fandango’s van bijvoorbeeld Santiago de Murcia of Falconiero.

Dit wordt een avond wegdromen naar de wonderlijke barokwereld.

 

Programma

Giovanni Kapsberger
Santiago de Murcia
Andrea Falconiero
Francesco Ratis
Bartolomeo Montalban
Vivente Adan
Lucas Ruiz de Ribayaz

  • vr

    18/12/2020 20:30

  • Prijs: 15,00 / 10,50
  • Locatie: CC Palethe - Muzezaal
    Jeugdlaan 2, 3900 Pelt, BELGIE