WÖR

Over Torens -Geannuleerd

Dit kerkconcert met Wör stond gepland op 27 november '20, maar werd door het sluiten van onze deuren verplaatst naar een latere datum: vrijdag 28 mei 2021.

De Lommelse beiaard bestaat 20 jaar! Dat moet gevierd worden...! En laat topformatie WÖR nu juist een concert ontwikkeld hebben rond het beiaardoeuvre vanaf de 18de eeuw.

Ze pompen nieuwe energie in eeuwenoude melodieën van bij ons met een groove die aanstekelijk werkt. Virtuoze melodieën die terug pit en dynamiek krijgen. Een stuwende baritonsaxofoon, een stevige gitaar, riffs op accordeon, virtuoze viool en melodieuze doedelzakken kleuren de originele melodie en zo zet WÖR een originele sound neer.

WÖR reist sinds 2015 intensief door Europa, Canada, Australië en de Verenigde Staten. Net in 2020 verschijnt hun derde album Over Torens. Deze melodieën komen alle uit beiaardhandschriften. De beiaard was in vervlogen tijden min of meer de radio, toegankelijk voor iedereen en de beiaardier verspreidde de ‘hits’ van zijn generatie. Het is met die blik dat WÖR dit materiaal arrangeert.  'De tijdloze top’ uit onze streken, is waar deze mannen voor staan. Ze willen de muziek die vaak hoog en onopgemerkt boven onze hoofden klinkt, dicht bij de mensen brengen.

Fabio Di Meo (bariton saxofoon)
Jeroen Goegebuer (viool)
Pieterjan Van Kerckhoven (doedelzak, musette & sopraan saxofoon)
Bert Ruymbeek (accordeon)
Jonas Scheys (gitaar)

  • Prijs: 15,00 / 10,50
  • Locatie: Sint Pietersbandenkerk
    Kerkplein z/n, 3920 Lommel, BELGIE
  • Welkom vanaf 19.45 uur met beiaardklanken door stadsbeiaardier Liesbeth Janssens.
© Mattis De Smet

© Mattis De Smet